Rond het meer van Keerbergen staan veel luxueuze villa’s.
Volledig scherm
PREMIUM
Rond het meer van Keerbergen staan veel luxueuze villa’s. © JSL

Op huizenjacht in... Keerbergen: “Luxueuze villa’s rond het meer zijn heel gegeerd”

KeerbergenOp zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week de gemeente waar de veiligste woning van het land staat, tal van luxueuze villa’s aan het meer, maar ook plaats is voor een gezellig centrum: Keerbergen.

 1. INTERVIEW. Carl Wens, 30 jaar chef van De Pastorie en klaar voor zijn culinaire hoogdag: “Mijn zoon zal voor een tweede ster gaan”
  PREMIUM
  Lichtaart

  INTERVIEW. Carl Wens, 30 jaar chef van De Pastorie en klaar voor zijn culinaire hoogdag: “Mijn zoon zal voor een tweede ster gaan”

  “Michelin-inspecteurs zijn kenners, in tegenstelling tot sommige foodbloggers. Zij breken restaurants af om zelf in de kijker te staan, maar beseffen niet hoeveel pijn dat kan doen”, stelt chef-kok Carl Wens. Van de 30 jaar dat De Pastorie in Lichtaart al bestaat, prijkt het er 17 in de vermaarde gids – die maandag opnieuw sterren uitdeelt. Met Carl blikken we vooruit op de culinaire hoogdag, en op wat verder in de toekomst. “Toen onze zoon Wout vertelde hij dat ons wou opvolgen: dat gaf een enorme boost.”
 2. Rolstoelpatiënt Jan (60) moet woning binnen drie maanden verlaten: “Dan maar in mijn auto wonen. Maar dat mag ook niet, zeggen ze”
  PREMIUM
  Leuven
  8

  Rolstoelpa­tiënt Jan (60) moet woning binnen drie maanden verlaten: “Dan maar in mijn auto wonen. Maar dat mag ook niet, zeggen ze”

  Een op de klippen gelopen huwelijk, nauwelijks contact met zijn kinderen en al 35 jaar MS-patiënt. Het leven van Leuvenaar Jan Flameng (60) ging niet altijd over rozen. Door de verkoop van zijn appartementsgebouw aan een projectontwikkelaar dreigt de rolstoelpatiënt nu ook nog eens binnen drie maanden dakloos te worden. “Ik heb geen garanties. Behalve de garantie dat de nieuwe eigenaar me op straat zal zetten.”
 1. Groen Keerbergen streng voor bosbeleid eigen gemeente: “Provinciaal kampioen ontbossen.”
  Keerbergen
  3

  Groen Keerbergen streng voor bosbeleid eigen gemeente: “Provinci­aal kampioen ontbossen.”

  Onlangs maakte Groen de resultaten bekend van een nationale studie over bosbeleid. Per gemeente stelde de partij een Bospas op, waarbij werd gekeken naar de hoeveelheid bosoppervlakte, de ontbossingsoppervlakte en het aantal kapvergunningen. De conclusie voor Keerbergen is gitzwart. “We staan nummer één in de provincie. En dat is voor één keer slecht nieuws,” zegt Dirk De Lobel, voorzitter van oppositiepartij Groen Keerbergen.