Mippie en Moppie 1 in Keerbergen.
Volledig scherm
PREMIUM
Mippie en Moppie 1 in Keerbergen. © Vertommen

Massale ontslagronde in crèches Mippie en Moppie: “Wel heel vreemd dat alle werknemers omwille van dezelfde ‘dringende redenen’ worden ontslagen”

Keerbergen/ZemstOndanks het lopende onderzoek naar de wantoestanden in de Mippie en Moppie-crèches hebben werknemers uit verscheidene vestigingen vandaag hun ontslagbrief ontvangen. Volgens de uitbaatster zijn er ‘handelingen gesteld naar baby’s en kinderen die ontoelaatbaar zijn’. “De meisjes in Mippie en Moppie 1 zijn nochtans goud waard. Ze hebben het leven van mijn kind gered”, zegt een verontwaardigde ouder. Juridische experten stellen zich dan weer vragen bij de rechtsgeldigheid van het ontslag.

 1. Leuven gaat samen met buurgemeenten bossen verbinden dankzij project WALDEN en dat is ook goed nieuws voor mountainbikers...
  PREMIUM
  Leuven
  2

  Leuven gaat samen met buurgemeen­ten bossen verbinden dankzij project WALDEN en dat is ook goed nieuws voor mountainbi­kers...

  Samen met drie buurgemeenten gaat de stad Leuven bossen en akkers met elkaar verbinden, meer concreet tussen het Meerdaalwoud en het Zoniënwoud. Een goed voorbeeld is het tracé van fietssnelweg F29 tussen Tervuren en Leuven. Die wordt gekoppeld aan de bosverbindingen langs onder meer het Bertembos, langs het Eikenbos over de Voer, langs Toverbergbos en zo richting Egenhovenbos en de Dijlevallei. Het project kreeg de naam WALDEN, schepen van Ruimtelijk Beleid Carl Devlies (CD&V) doet het uit de doeken.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.