Mippie en Moppie 1 in Keerbergen.
Volledig scherm
PREMIUM
Mippie en Moppie 1 in Keerbergen. © Vertommen

Massale ontslagronde in crèches Mippie en Moppie: “Wel heel vreemd dat alle werknemers omwille van dezelfde ‘dringende redenen’ worden ontslagen”

Keerbergen/ZemstOndanks het lopende onderzoek naar de wantoestanden in de Mippie en Moppie-crèches hebben werknemers uit verscheidene vestigingen vandaag hun ontslagbrief ontvangen. Volgens de uitbaatster zijn er ‘handelingen gesteld naar baby’s en kinderen die ontoelaatbaar zijn’. “De meisjes in Mippie en Moppie 1 zijn nochtans goud waard. Ze hebben het leven van mijn kind gered”, zegt een verontwaardigde ouder. Juridische experten stellen zich dan weer vragen bij de rechtsgeldigheid van het ontslag.

 1. KU Leuven-proffen delen memorabele examenblunders: “Daar stond hij plots, met acht flessen abdijbier en twee glazen”
  PREMIUM
  Leuven

  KU Leu­ven-prof­fen delen memorabele examenblun­ders: “Daar stond hij plots, met acht flessen abdijbier en twee glazen”

  Na bijna drie weken zweten boven een vuistdik naslagwerk is het zover: het einde van de eerste examenperiode. Dat leverde hopelijk heel wat goede punten op, maar ongetwijfeld kregen docenten en lectoren ook dit keer te maken met grappige blunders. KU Leuven-proffen delen de leukste flaters die ze ooit tijdens een examen meemaken. “Had die student gezwegen, dan had hij wellicht een hoger cijfer behaald.”
 2. Fietsster (22) botst met voetganger (17): allebei gewond
  Herselt/Westerlo/Aarschot

  Fietsster (22) botst met voetganger (17): allebei gewond

  Een jonge vrouw en een minderjarige jongen zijn woensdagnamiddag gewond geraakt op de Westerlosesteenweg in Herselt. Een 22-jarige vrouw uit Westerlo kwam er rond 16 uur ten val met haar fiets. In haar val raakte het slachtoffer ook een voetganger, een 17-jarige jongen uit Aarschot. Zowel de fietsster als de voetganger liepen bij de botsing lichte verwondingen op. Ze gingen voor verzorging naar een dokter.