Mippie en Moppie 1 in Keerbergen.
Volledig scherm
PREMIUM
Mippie en Moppie 1 in Keerbergen. © Vertommen

Massale ontslagronde in crèches Mippie en Moppie: “Wel heel vreemd dat alle werknemers omwille van dezelfde ‘dringende redenen’ worden ontslagen”

Keerbergen/ZemstOndanks het lopende onderzoek naar de wantoestanden in de Mippie en Moppie-crèches hebben werknemers uit verscheidene vestigingen vandaag hun ontslagbrief ontvangen. Volgens de uitbaatster zijn er ‘handelingen gesteld naar baby’s en kinderen die ontoelaatbaar zijn’. “De meisjes in Mippie en Moppie 1 zijn nochtans goud waard. Ze hebben het leven van mijn kind gered”, zegt een verontwaardigde ouder. Juridische experten stellen zich dan weer vragen bij de rechtsgeldigheid van het ontslag.

 1. Kindergemeenteraad verkoopt bloemzaadbommetjes voor het goede doel

  Kinderge­meen­te­raad verkoopt bloemzaad­bom­me­tjes voor het goede doel

  De kindergemeenteraad van Bonheiden verkocht vandaag bloemzaadbommetjes op de wekelijkse markt onder de kerktoren. De bloemzaadbommetjes werden eerder deze maand in elkaar geknutseld. De opbrengst van de verkoop is voor het goede doel Cis4ever. “Aangezien de Kindergemeenteraad alle kinderen en jongeren van onze gemeente vertegenwoordigen, wilden ze zo veel mogelijk kinderen en jongeren bij deze actie betrekken. Daarom werd ook aan de scholen gevraagd of ze de handen uit de mouwen wilden steken. Meer dan 250 leerlingen uit de kleuter en de lagere scholen stroopten de mouwen op en gingen, net als de kindergemeenteraadsleden en de bezoekers van het dienstencentrum, met potgrond, bloemzaad en klei aan de slag”, delen schepenen Eddy Michiels (BR30) en Mieke Van den Brande (CD&V) mee. Geraakte je niet op de markt? Niet getreurd, ook via de enkele scholen en sporthal Berentrode kan je deze actie ondersteunen.
  Bonheiden
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.