Joren Houtevels blijft langer dan één jaar Mister Gay Belgium
Volledig scherm
Joren Houtevels blijft langer dan één jaar Mister Gay Belgium © BELGA

Joren Houtevels uit Keerbergen jaar langer Mister Gay Belgium: “Er komt geen nieuwe finale in 2021”

KeerbergenDoor de coronapandemie moest de Mister Gay Belgium-finale in 2020 maar liefst twee keer worden uitgesteld. Op 17 oktober werd dan uiteindelijk tijdens een gala in het Antwerpse theater Elckerlyc toch een nieuwe Mister Gay verkozen. Joren Houtevels (21) uit Keerbergen mocht toen de titel op zijn naam plaatsen. 

 1. Terrassen mogen straks weer open, maar hebben Leuvense uitbaters nog wel genoeg personeel? “We hebben op korte tijd vijf medewerkers verloren”
  PREMIUM
  Leuven

  Terrassen mogen straks weer open, maar hebben Leuvense uitbaters nog wel genoeg personeel? “We hebben op korte tijd vijf medewer­kers verloren”

  “Gezocht: allround horecamedewerker.” “Gezocht: fulltime bartender.” “Gezocht: sous-chef.” Het zijn maar enkele van de vele vacatures die momenteel in Leuven uithangen. Heel wat personeel heeft tijdens de langdurige sluiting andere oorden opgezocht. “Ik ben opnieuw aan de slag gegaan als psychiatrisch verpleegkundige, en ga dat blijven doen”, getuigt een van hen. Gezien het niet evident is om in allerijl nieuwe chef-koks en bartenders te vinden, heeft Leuvens cafébaas Igor Van Driessche een nieuwe Facebook-groep opgericht.
 2. “Ze verloren hun job door corona, lopen maanden achter met de huur, en moeten nu voor de rechter verschijnen”: steeds meer coronagevallen kloppen aan bij Vlaams-Brabantse Huurdersbond
  PREMIUM
  Leuven

  “Ze verloren hun job door corona, lopen maanden achter met de huur, en moeten nu voor de rechter verschij­nen”: steeds meer coronage­val­len kloppen aan bij Vlaams-Brabantse Huurders­bond

  De Vlaams-Brabantse Huurdersbond merkt een forse stijging van het aantal mensen die de huur niet meer kunnen betalen. “Er duiken steeds meer ‘nieuwe profielen’ op”, klinkt het. Het gaat dan om mensen die door de coronacrisis hun job verloren, en nog steeds werkloos zijn. “Ze koesterden een soort ‘hoop op beterschap’, maar de reserves zijn opgeraakt.” Samen met stad Leuven wil de Huurdersbond ervoor zorgen dat mensen sneller weten waar ze de nodige hulp kunnen vragen. Daarom werken ze verder aan het initiatief Woonpunt.
 1. Geen kat zo verwend als deze drie!
  Play

  Geen kat zo verwend als deze drie!

 2. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?