Wie wil weten of zonnepanelen nog rendabel zijn, moet naar GC Den Bussel.
Volledig scherm
Wie wil weten of zonnepanelen nog rendabel zijn, moet naar GC Den Bussel. © ANP

Infoavond over zonnepanelen, thuisbatterijen en slimme meters op 16 februari

KeerbergenVolgende maand organiseert het gemeentebestuur van Keerbergen samen met Klimaan een infoavond in GC Den Bussel. Het gaat er onder andere over zonnepanelen, thuisbatterijen en slimme meters. Je krijgt er gratis en voor niks een antwoord op al je vragen rond duurzaam en energiezuinig wonen.

 1. “We laten onze kerstlichtjes hangen om het veilig te houden”: buren van rotonde niet te spreken over gedoofde straatverlichting
  PREMIUM

  “We laten onze kerstlicht­jes hangen om het veilig te houden”: buren van rotonde niet te spreken over gedoofde straatver­lich­ting

  “Als de gemeente niks doet, doen we het maar zelf.” De straatverlichting wordt in Heist om 23 uur gedoofd, en dat is volgens omwonenden van de rotonde in Grootlo (Schriek) nefast voor de verkeersveiligheid. Enkele bewoners lieten dan maar hun kerstverlichting in de haag hangen, om toch een beetje licht op het verkeerspunt te laten schijnen. Want dat er meer verlichting nodig is, werd de voorbije weken meermaals duidelijk, op een vaak erg pijnlijke manier.
  Schriek
 2. De Kanaalgravers zijn weer compleet maar waar komen ze uiteindelijk terecht? “Huidige locatie niet mogelijk want daar komt wellicht een watertuin”
  PREMIUM

  De Kanaalgra­vers zijn weer compleet maar waar komen ze uiteinde­lijk terecht? “Huidige locatie niet mogelijk want daar komt wellicht een watertuin”

  Toen één van de zes kanaalgravers spoorloos verdween, zat kunstenaar Willy Peeters met de handen in het haar. Ook de stad Leuven zat verveeld met de mysterieuze verdwijningszaak. Uiteindelijk zat er niets anders op dan een nieuwe figuur te maken en die vervoegde zopas de vijf overgebleven kanaalgravers. Het kunstwerk is dus weer compleet maar door de heraanleg van de Vaartkomoevers duikt er een nieuw probleem op: waar komen de kanaalgravers uiteindelijk terecht?
  Leuven