Georges verving het hakenkruis op zijn garage door het vizier van een geweer.
Volledig scherm
Georges verving het hakenkruis op zijn garage door het vizier van een geweer. © Foto Ponsaerts

Hitleraanhanger vervangt hakenkruis

KEERBERGENGeorges Boeckstaens uit Keerbergen heeft het hakenkruis op zijn garage, waarmee hij een week geleden enige commotie veroorzaakte, verwijderd. "Na een politiebezoek heb ik het hakenkruis weggedaan. Maar wel vrijwillig", benadrukt Boeckstaens. Die blijft, door het kruis door een geweervizier te vervangen, wel uitdagen. "Ik zie dit gewoon graag."

 1. Is ‘Wonen in eigen streek’-decreet het antwoord op (te) duur wonen in Leuven? Stadsbestuur heeft bedenkingen: “Hoe gaan we dat financieren?”
  PREMIUM
  Leuven
  3

  Is ‘Wonen in eigen streek’-de­creet het antwoord op (te) duur wonen in Leuven? Stadsbe­stuur heeft bedenkin­gen: “Hoe gaan we dat financie­ren?”

  Voor heel wat Leuvenaars is wonen in eigen stad een utopie. Zelfs wonen in eigen streek is vaak onhaalbaar door de alsmaar stijgende prijzen. De universiteitsstad is dan ook met grote voorsprong de duurste centrumstad van Vlaanderen. Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) wil nu tegengas geven met het WIES-decreet, zodat steden en gemeenten 50 tot 100% van de grondwaarde voor hun rekening nemen. De langverwachte wonderoplossing of eerder een druppel op een te hete plaat?