Ann De Belder (61) bouwt een voedselbos in Keerbergen met eetbare planten en kruiden
Volledig scherm
PREMIUM
Ann De Belder (61) bouwt een voedselbos in Keerbergen met eetbare planten en kruiden © Vertommen

Halen we ons eten binnenkort uit het bos? Ann De Belder (61) bouwt voedselbos in Keerbergen met eetbare planten en kruiden

KeerbergenOp het veld aan de Spuibeekweg in Keerbergen komt een voedselbos. Dat is een bos zoals je het kent, maar vooral ingericht met eetbare planten, vruchten en kruiden. Het nieuwe bos krijgt de naam het WIJ-lannd en is een initiatief van Ann De Belder (61). Natuurliefhebbers kunnen er in de toekomst wildplukwandelingen en workshops volgen.

 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.