Ann De Belder (61) bouwt een voedselbos in Keerbergen met eetbare planten en kruiden
Volledig scherm
PREMIUM
Ann De Belder (61) bouwt een voedselbos in Keerbergen met eetbare planten en kruiden © Vertommen

Halen we ons eten binnenkort uit het bos? Ann De Belder (61) bouwt voedselbos in Keerbergen met eetbare planten en kruiden

KeerbergenOp het veld aan de Spuibeekweg in Keerbergen komt een voedselbos. Dat is een bos zoals je het kent, maar vooral ingericht met eetbare planten, vruchten en kruiden. Het nieuwe bos krijgt de naam het WIJ-lannd en is een initiatief van Ann De Belder (61). Natuurliefhebbers kunnen er in de toekomst wildplukwandelingen en workshops volgen.

 1. Aarschot is eerste stad met automaten voor gratis maandverband in alle middelbare scholen: “Als mannen zouden menstrueren, was dit al veel langer gebeurd”
  Aarschot

  Aarschot is eerste stad met automaten voor gratis maandver­band in alle middelbare scholen: “Als mannen zouden menstrue­ren, was dit al veel langer gebeurd”

  In alle Aarschotse middelbare scholen komen binnenkort automaten waar leerlingen gratis maandverband kunnen halen. Uit onderzoek blijkt immers dat niet alle jonge vrouwen dit zelf kunnen betalen en dan maar niet naar school komen tijdens hun maandstonden. Burgemeester Gwendolyn Rutten (Open Vld) - zelf al lang voorvechtster van vrouwenrechten - is enthousiast. “We zijn de eerste stad in Vlaanderen die dit initiatief neemt en daar ben ik erg trots op. Hopelijk volgen andere steden snel ons voorbeeld.”
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"