N.H. was met vrienden naar natuurdomein Hondsbossen in Sint-Katelijne-Waver getrokken (l.). Daar werd hij ervan overtuigd om meerdere pillen xtc te slikken.
Volledig scherm
N.H. was met vrienden naar natuurdomein Hondsbossen in Sint-Katelijne-Waver getrokken (l.). Daar werd hij ervan overtuigd om meerdere pillen xtc te slikken. © Marc Aerts, iStock

Elf tieners vervolgd nadat 15-jarige sterft aan overdosis xtc, familie van slachtoffer opgelucht. “Wees gewaarschuwd: drugsgebruik kan tragische gevolgen hebben”

KeerbergenHet Antwerpse parket wil elf minderjarige jongeren voor de jeugdrechtbank brengen voor de dood van een 15-jarige jongen uit Keerbergen. Dat bevestigt het Antwerps parket. De jonge N.H. overleed drie jaar geleden nadat enkele van zijn vrienden hem een overdosis xtc hadden laten innemen. Toen bleek dat het fout liep, duurde het uren voor iemand de hulpdiensten belde. Het parket wil hen vervolgen voor schuldig verzuim en de handel in verdovende middelen.

  1. Buren van Rock Werchter krijgen rondleiding in coulissen van festivalweide: “Voor welke grote popster is de mainstage ontworpen?”
    PREMIUM
    WERCHTER

    Buren van Rock Werchter krijgen rondlei­ding in coulissen van festival­wei­de: “Voor welke grote popster is de mainstage ontworpen?”

    Het VIP-terras achter het hoofdpodium van Rock Werchter liep woensdagavond aardig vol, terwijl de festivalweide er nog desolaat bij lag. ‘De buren’ van het festival werden even in de watten gelegd en mochten een kijkje nemen op het festivalterrein. Een enthousiaste gids was kwistig met interessante weetjes over het festival. Wij keken en luisterden mee.