Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © thinkstock

Archeologen gaan aan de slag op het gemeenteplein

KeerbergenOp 24 en 25 november voert men archeologisch onderzoek uit op het gemeenteplein van Keerbergen. Daar stond vroeger een grote kerk met een kerkhof. Onderzoekers hopen daar de resten van terug te vinden, vóór de herinrichtingswerken belangrijke informatie doen verdwijnen.

 1. Relatietherapeut schrijft voorleesboek over wolfje dat mama verliest: “Begon als alternatief voor suikerbonen”
  Mechelen

  Relatiethe­ra­peut schrijft voorlees­boek over wolfje dat mama verliest: “Begon als alterna­tief voor suikerbo­nen”

  Sinds kort ligt een opmerkelijk Mechels debuut in de boekhandel: ‘Rood en Wolvenzang’. Auteur is Moene, in het echte leven beter bekend als Tom Hartemberg (41). Hij schreef het verhaal aanvankelijk voor zijn muze, enkele jaren later werd de vertelling een alternatief voor suikerbonen bij de geboorte van hun kindje. Het uitgangspunt is nochtans niet vrolijk.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 3. Studenten Japanse Studies leggen hun mondeling examen af met FFP2-masker: “Ik ga voor de tien op twintig!”
  Leuven

  Studenten Japanse Studies leggen hun mondeling examen af met FF­P2-mas­ker: “Ik ga voor de tien op twintig!”

  Een mondeling examen afleggen is zelfs onder de beste omstandigheden zenuwslopend te noemen, maar zoals zo vaak doet corona er alweer een schepje bovenop. KU Leuven kondigde immers eerder aan dat studenten en docenten tijdens een mondeling examen een FFP2-masker moeten dragen. Vandaag is het zover voor de studenten Japanse Studies. Met het masker op naar het schavot. “Meer stress hierdoor heb ik niet. Maar dat komt waarschijnlijk omdat ik mijn piek al bereikt heb.”