1. Stijn vernoemt nieuwe eau de toilette naar oma Augusta: “Ze stond niet graag in de schijnwerpers, maar had dit zeker tof gevonden”
  PREMIUM
  Mechelen/Antwerpen

  Stijn vernoemt nieuwe eau de toilette naar oma Augusta: “Ze stond niet graag in de schijnwer­pers, maar had dit zeker tof gevonden”

  Er zit een reukje aan de haar- en beautysalons Mo’na Mechelen en Mo’na Antwerpen. Oprichter Stijn Pellegrims (42) lanceerde zopas het luxe label ‘Augusta Aroma’. Dat zijn vier geuren verwerkt in kaarsen en eau de toilettes. De aroma’s ontstonden uit zijn passie voor geuren, in combinatie met zijn herinneringen aan zijn kindertijd. De collectie werd dan ook genoemd naar zijn grootmoeder zaliger.
 2. Vrijbroekpark leert rozen snoeien
  Mechelen

  Vrijbroek­park leert rozen snoeien

  Wil je leren hoe je rozenstruik te snoeien? Dan kan je elke werkdag van dinsdag 2 maart tot en met vrijdag 12 maart terecht in de gerenommeerde rozentuin van het Vrijbroekpark in Mechelen. Het provinciaal groendomein organiseert dagelijks verschillende sessies met een lesgever en maximum drie deelnemers, om 9.30, 10.30, 13 en 14 uur. Na een korte inleiding ga je meteen zelf aan het werk. De workshop is gratis, vooraf inschrijven via provincieantwerpen.be is verplicht. Deelnemers dienen zelf handschoenen en een snoeischaar mee te brengen. Tijdens de workshop is het dragen van een mondmasker verplicht. Na de les ontvang je een infobundel.
 3. Spore Nursery brengt biosferen naar voormalig dokterspand in Koning Leopold I-straat: “Urban jungle in hartje Leuven”
  PREMIUM
  Leuven

  Spore Nursery brengt biosferen naar voormalig dokter­spand in Koning Leopold I-straat: “Urban jungle in hartje Leuven”

  Leuven is alweer een hippe zaak rijker: Spore Nursery. Geen nieuwe naam in de regio want Jelle Wouters en Wouter Vreven hadden al enkele jaren een atelier in Wilsele maar vanaf 2 maart openen ze ook een fysieke winkel in de Koning Leopold I-straat in hartje Leuven. “Massaverkoop is niet aan ons besteed. Bij ons gaan mensen naar huis met originele planten en met het juiste advies”, klinkt het.
 1. Speelvogels Kruidtuin kregen nieuw speeltuig
  Mechelen

  Speelvo­gels Kruidtuin kregen nieuw speeltuig

  Mechelen heeft het oude speeltuig in stadspark Kruidtuin vernieuwd. Het oude werd vorige week afgebroken omwille van veiligheidsredenen. Het nieuwe kwam op dezelfde plek. “Vanaf zaterdagmiddag was de speelplek klaar om onze jongste Mechelaars op een veilige manier te laten klimmen en glijden. Zeker nu het mooie weer eraan komt, maken we voor hen speelruimte klaar in het hart van onze stad”, vertelt Jeugdschepen Abdrahman Labsir. Het klautertuig met glijbaan staat er tijdelijk, in afwachting van de globale heraanleg van de Kruidtuin in 2022. De schepen nodigt kinderen en ouders uit om tips en suggesties in verband met speelplekken te bezorgen via jeugddienst@mechelen.be.
 2. Na commotie in Grimbergen: In Aarschot en Diest komt 10% van de vaccinatielijst ook niet opdagen, hoe pakken zij het aan?
  PREMIUM
  Diest/Aarschot

  Na commotie in Grimbergen: In Aarschot en Diest komt 10% van de vaccinatie­lijst ook niet opdagen, hoe pakken zij het aan?

  In Grimbergen is commotie ontstaan omdat honderd mensen die zich op een interne reservelijst, samengesteld na een oproep op Facebook, hadden gezet afgelopen weekend al een eerste prikje kregen. Dat gebeurde omdat heel wat zorgverleners niet opdaagden. Hoe pakken ze zoiets aan in Aarschot en Diest? Daar komt zo’n 10% van de mensen immers ook niet opdagen.
 3. Vrijwilligers bedankt met Hecht Haacht Bon

  Vrijwilli­gers bedankt met Hecht Haacht Bon

  Het is de Week van de Vrijwilliger, en dat wil lokaal zorgbestuur Haacht niet ongemerkt voorbij laten gaan. Ongeveer met honderdvijftig zijn ze, de vrijwilligers op wie het lokaal bestuur kan rekenen. Het gaat onder andere om zwerfvuilmeters- en peters, fotografen, tappers bij voorstellingen in het GC, vrijwilligers bij het Lokaal Opvanginitiatief of tweedehandswinkeltje van de sociale dienst, chauffeurs van de Minder Mobielen Centrale en vrijwilligers bij HaBoBIB. Niet alle vrijwilligers kunnen door de coronacrisis ingezet worden, maar ze worden niet vergeten. Om hen te bedanken voor hun inzet, motivatie en volharding ontvangen ze een Hecht Haacht Bon ter waarde van 10 euro waarmee ze de lokale handelaars kunnen steunen.
 1. Nieuw e-formulier om makkelijker complimentje te geven

  Nieuw e-formulier om makkelij­ker compliment­je te geven

  Op Complimentendag 2021 heeft de gemeente Haacht een nieuw e-formulier gelanceerd om een woordje van dank of een compliment over te maken. Ben je tevreden over een team of medewerker van de gemeente of het OCMW? Bezorg dan een compliment of bedanking via het formulier. “Een complimentje geven als iets goed gaat, het lijkt zo vanzelfsprekend! Toch gebeurt het in de praktijk maar bitter weinig. We zien wel vaak wat fout gaat, maar veel minder wat er goed gaat. Jammer, want juist in deze uitdagende tijden kunnen we allemaal wel wat extra waardering en support gebruiken. Vandaag is het Complimentendag, bezorg iedereen die het verdient een warm compliment. Ben jij tevreden over een medewerker of team van Lokaal zorgbestuur Haacht? Laat het dan weten via haacht.be/compliment”, klinkt het. Dit formulier blijft ook na Complimentendag actief. Voor klachten of meldingen verwijst men door naar haacht.be/melding-klacht.
 1. Je laten masseren of tatoeëren? Vanaf vandaag mag het weer, maar hou rekening met lange wachttijden: “Eerstvolgende afspraak pas mogelijk in... juli”
  PREMIUM
  Leuven

  Je laten masseren of tatoeëren? Vanaf vandaag mag het weer, maar hou rekening met lange wachttij­den: “Eerstvol­gen­de afspraak pas mogelijk in... juli”

  Vanaf vandaag kan je weer gelnagels laten zetten, genieten van een massage of die ene gekozen tattoo op je lichaam vereeuwigen. Na vier maanden mogen niet-medische contactberoepen weer open, tot vreugde van menig zaakvoerders én klanten. Onze redactie ging langs bij schoonheidssalon B-Beauty & Nails en tattooshop Hell Tattoo in hartje Leuven.
 1. Ouderraad klaagt onveilige verkeerssituatie in Gelrode aan, in het bijzonder langs de Leuvensesteenweg: “Over 5 kilometer niet één verkeerslicht of oversteekplaats”
  Gelrode

  Ouderraad klaagt onveilige verkeerssi­tu­a­tie in Gelrode aan, in het bijzonder langs de Leuvense­steen­weg: “Over 5 kilometer niet één verkeers­licht of oversteek­plaats”

  Leden van de ouderraad van de Vrije Basisschool in Gelrode, buurtbewoners en hun kinderen hebben actiegevoerd op het kruispunt van de Leuvensesteenweg, de Begijnendijksesteenweg en de Pastoor Dergentstraat. Daar gebeurde vorige week nog een ongeluk met een 25-jarige fietser. Al jaren vragen ze om het kruispunt veiliger te maken voor de zwakke weggebruikers, maar tot vandaag gebeurde er niets. “Er zijn al lang plannen om een oversteekplaats aan te leggen, maar de werken worden telkens uitgesteld”, zegt voorzitster van de ouderraad Elke Keustermans.
 1. J.P. Minckelersstraat voert actie voor leefbare buurt: “De emmer is vol”
  Leuven
  2

  J.P. Minckelers­straat voert actie voor leefbare buurt: “De emmer is vol”

  Een deel van de bewoners van de J.P. Minckelersstraat in Leuven maakt zich grote zorgen over de leefbaarheid van hun straat. Het stadsbestuur gaat de straat herinrichten en voorziet ook een buslijn. “En dat terwijl de straat sinds de komst van het circulatieplan al een hoop extra verkeer te slikken krijgt. De situatie is er ronduit gevaarlijk voor voetgangers, fietsers en bewoners”, zegt Herbert Lust.
 2. Provincie Vlaams-Brabant bereid om dierenasiel in regio Leuven te steunen: “Kwalitatieve opvang is van groot belang”
  Leuven

  Provincie Vlaams-Bra­bant bereid om dieren­asiel in regio Leuven te steunen: “Kwalita­tie­ve opvang is van groot belang”

  De droom voor een dierenasiel in de Leuvense regio is nog niet dood. Zowel de stad Leuven, oppositiepartij N-VA en de provincie Vlaams-Brabant blijven zoeken naar opportuniteiten. Toch staat dat in schril contrast met de huidige versnipperde situatie. “De asielen liggen meer dan ooit verder van Leuven en liggen zelfs niet meer in dezelfde provincie”, stelt Debby Appermans.