Het rapport is vernietigend voor het financieel management waar CEO Steven Martens en voorzitter François De Keersmaecker rechtstreeks voor verantwoordelijk zijn.
Volledig scherm
Het rapport is vernietigend voor het financieel management waar CEO Steven Martens en voorzitter François De Keersmaecker rechtstreeks voor verantwoordelijk zijn. © BELGA

Voetbalbond maakt 200.000 euro verlies door financieel wanbeleid

VoetbalbondHet was sportief een succesjaar voor de Belgische voetbalbond, maar financieel zit ze met een kater. Ondanks de immense WK-hype in eigen land en de lucratieve campagne in Brazilië (waar ongeveer 1,4 miljoen euro winst gemaakt werd) boekte de KBVB een totaal verlies van 206.000 euro.

  1. Zo vergooide de bond zijn winst

    Zo vergooide de bond zijn winst

    De omzet (61 miljoen euro) was nooit zo groot, maar toch maakte de vzw van de KBVB geen winst. Facturen die binnenvallen zonder dat iemand weet hoe hoog ze eigenlijk zouden mogen zijn, bedrijven die factureren zonder contract, loonsverhogingen waar geen budget voor is, fiscale constructies die zich in een grijze zone bevinden, subsidies die gebruikt worden voor een WK-reis van Brusselse politici, torenhoge premies voor de Rode Duivels. Da's de manier waarop de vzw van de voetbalbond, die waar Steven Martens verantwoordelijk voor is, erin slaagde een verlies van 206.000 euro te boeken in een sportief topjaar. De opmerkelijkste vaststellingen uit de audit op een rijtje.