Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Martens: "Er worden politieke spelletjes gespeeld"

VoetbalbondSteven Martens reageert erg misnoegd op de uitgelekte audit waaruit financieel wanbeleid bij de Belgische voetbalbond (KBVB) zou blijken. "Dit is niet correct. Er worden politieke spelletjes gespeeld", zegt hij in een reactie aan Radio 1.

  1. Zo vergooide de bond zijn winst

    Zo vergooide de bond zijn winst

    De omzet (61 miljoen euro) was nooit zo groot, maar toch maakte de vzw van de KBVB geen winst. Facturen die binnenvallen zonder dat iemand weet hoe hoog ze eigenlijk zouden mogen zijn, bedrijven die factureren zonder contract, loonsverhogingen waar geen budget voor is, fiscale constructies die zich in een grijze zone bevinden, subsidies die gebruikt worden voor een WK-reis van Brusselse politici, torenhoge premies voor de Rode Duivels. Da's de manier waarop de vzw van de voetbalbond, die waar Steven Martens verantwoordelijk voor is, erin slaagde een verlies van 206.000 euro te boeken in een sportief topjaar. De opmerkelijkste vaststellingen uit de audit op een rijtje.
  2. "Verliescijfers Bond juist en het is duidelijk dat jacht op Martens niet voorbij is"

    "Verlies­cij­fers Bond juist en het is duidelijk dat jacht op Martens niet voorbij is"

    Het brandt opnieuw in het Belgische voetbal. Uit een audit blijkt dat er door de Voetbalbond wel erg kwistig met geld gestrooid wordt en dat bepaalde constructies discutabel zijn. Martens weerlegde dat vanmorgen, analist Peter Vandenbempt nuanceert nu. "Je kan het op twee manieren interpreteren. Het is alleszins duidelijk dat de verliescijfers van de KBVB kloppen en dat de jacht op Steven Martens nog niet voorbij is."