PHOTO_NEWS
Volledig scherm
© PHOTO_NEWS

Coucke over KBVB-heisa: "Geen afrekening of politiek spel"

Marc Coucke reageert op de heisa rond de jaarrekeningen van de Belgische voetbalbond, die vandaag in Het Laatste Nieuws werden doorgelicht. Steven Martens, CEO van de KBVB, weerlegde de aantijgingen en had het over een persoonlijke afrekening. Een visie die Coucke niet deelt, laat de voorzitter van KV Oostende via Twitter weten.

 1. Zo vergooide de bond zijn winst

  Zo vergooide de bond zijn winst

  De omzet (61 miljoen euro) was nooit zo groot, maar toch maakte de vzw van de KBVB geen winst. Facturen die binnenvallen zonder dat iemand weet hoe hoog ze eigenlijk zouden mogen zijn, bedrijven die factureren zonder contract, loonsverhogingen waar geen budget voor is, fiscale constructies die zich in een grijze zone bevinden, subsidies die gebruikt worden voor een WK-reis van Brusselse politici, torenhoge premies voor de Rode Duivels. Da's de manier waarop de vzw van de voetbalbond, die waar Steven Martens verantwoordelijk voor is, erin slaagde een verlies van 206.000 euro te boeken in een sportief topjaar. De opmerkelijkste vaststellingen uit de audit op een rijtje.
 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. "Verliescijfers Bond juist en het is duidelijk dat jacht op Martens niet voorbij is"

  "Verlies­cij­fers Bond juist en het is duidelijk dat jacht op Martens niet voorbij is"

  Het brandt opnieuw in het Belgische voetbal. Uit een audit blijkt dat er door de Voetbalbond wel erg kwistig met geld gestrooid wordt en dat bepaalde constructies discutabel zijn. Martens weerlegde dat vanmorgen, analist Peter Vandenbempt nuanceert nu. "Je kan het op twee manieren interpreteren. Het is alleszins duidelijk dat de verliescijfers van de KBVB kloppen en dat de jacht op Steven Martens nog niet voorbij is."