De hoofdaandeelhouder van de firma is Rode Duivel Vincent Kompany.
Volledig scherm
De hoofdaandeelhouder van de firma is Rode Duivel Vincent Kompany. © BELGA

Bonka Circus: "Programma 'Iedereen Duivel' werd niet aan KBVB gefactureerd"

Bonka Circus ontkent dat het de Koninklijke Belgische voetbalbond te veel liet betalen. Het tv-bedrijf reageert daarmee op het artikel dat Het Laatste Nieuws vandaag publiceerde over de financiële situatie bij de KBVB. Volgens Het Laatste Nieuws werd 250.000 euro betaald aan Bonka Circus, dat 'Iedereen Duivel' voor Eén produceerde, terwijl de afspraak in het contract was dat er slechts 50.000 euro zou aangerekend worden.

 1. Zo vergooide de bond zijn winst

  Zo vergooide de bond zijn winst

  De omzet (61 miljoen euro) was nooit zo groot, maar toch maakte de vzw van de KBVB geen winst. Facturen die binnenvallen zonder dat iemand weet hoe hoog ze eigenlijk zouden mogen zijn, bedrijven die factureren zonder contract, loonsverhogingen waar geen budget voor is, fiscale constructies die zich in een grijze zone bevinden, subsidies die gebruikt worden voor een WK-reis van Brusselse politici, torenhoge premies voor de Rode Duivels. Da's de manier waarop de vzw van de voetbalbond, die waar Steven Martens verantwoordelijk voor is, erin slaagde een verlies van 206.000 euro te boeken in een sportief topjaar. De opmerkelijkste vaststellingen uit de audit op een rijtje.
 2. "Verliescijfers Bond juist en het is duidelijk dat jacht op Martens niet voorbij is"

  "Verlies­cij­fers Bond juist en het is duidelijk dat jacht op Martens niet voorbij is"

  Het brandt opnieuw in het Belgische voetbal. Uit een audit blijkt dat er door de Voetbalbond wel erg kwistig met geld gestrooid wordt en dat bepaalde constructies discutabel zijn. Martens weerlegde dat vanmorgen, analist Peter Vandenbempt nuanceert nu. "Je kan het op twee manieren interpreteren. Het is alleszins duidelijk dat de verliescijfers van de KBVB kloppen en dat de jacht op Steven Martens nog niet voorbij is."
 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.