1. “Iedereen neemt de megafoon en roept maar”: een dubbelinterview met bondsvoorzitter Bayat en CEO Bossaert over het product ‘Belgisch voetbal’
  PREMIUM
  Belgisch voetbal

  “Iedereen neemt de megafoon en roept maar”: een dubbelin­ter­view met bondsvoor­zit­ter Bayat en CEO Bossaert over het product ‘Belgisch voetbal’

  Mehdi Bayat (41) en Peter Bossaert (54) vormen de drijvende kracht achter de extreme make-over van de Belgische voetbalbond. De weg is lang – “Ik merk nog steeds een zekere vorm van wantrouwen bij de clubs tegenover de bond”, merkt Bossaert –, maar Bayat zal niet rusten vooraleer hij “de finaliteit” van zijn project heeft bereikt: “Ik heb wel meer gevechten gewonnen.”
 1. Straks ook ‘Gouden Generatie’ in de dug-out? Deze 17 Rode Duivels tonen net als Kevin De Bruyne interesse in trainerscursus
  Play
  Rode Duivels

  Deze 17 Duivels tonen net als De Bruyne interesse in trainers­cur­sus

  Krijgen we straks na een ‘Gouden Generatie’ op het veld ook eentje ernaast? Vincent Kompany is de weg sinds dit seizoen al ingeslagen en vandaag brachten we het nieuws dat Kevin De Bruyne zich gaat inschrijven voor een trainerscursus. Bovendien is de ‘Citizen’ niet de enige Rode Duivel met op termijn trainersambities. Behalve De Bruyne tonen nog 17 actieve Rode Duivels interesse om deel te nemen aan de verkorte trainerscursus die de KBVB organiseert voor internationals. Dat zijn: Dries Mertens, Michy Batshuayi, Thibaut Courtois, Christian Kabasele, Dedryck Boyata, Nacer Chadli, Romelu Lukaku, Simon Mignolet, Thomas Meunier, Divock Origi, Dennis Praet, Matz Sels, Youri Tielemans, Leandro Trossard, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen en Axel Witsel. Het initiatief komt van bondscoach Roberto Martínez, die de kennis van deze generatie Rode Duivels niet verloren wil laten gaan.
 1. CEO voetbalbond: “Vóór het EK moeten gesprekken rond contract met Martínez afgerond zijn ”
  Play
  Rode Duivels

  CEO voetbal­bond: “Vóór het EK moeten gesprekken rond contract met Martínez afgerond zijn ”

  Peter Bossaert, de CEO van de voetbalbond, laat zich in een interview met VTM NIEUWS uit over de toekomst van Roberto Martínez, bondscoach waarover de KBVB “zeer tevreden” is maar wiens contract na het EK afloopt. “We zullen op het juiste moment praten om te zien wat we na het EK doen. Vóór het EK moeten die gesprekken afgerond zijn. We gaan met elkaar in gesprek daarover.”
 1. “Dat niemand nog opkijkt van onze EK-kwalificatie, bewijst dat we topsportcultuur gecreëerd hebben”
  Play
  Rode Duivels

  “Dat niemand nog opkijkt van onze EK-kwalifica­tie, bewijst dat we topsport­cul­tuur gecreëerd hebben”

  Peter Bossaert, CEO van de voetbalbond, is na de wel erg vlotte kwalificatie voor het EK 2020 een tevreden man. “Dat niemand daar nog van opkijkt, bewijst dat we een topsportcultuur hebben gecreëerd”, zegt Bossaert in een interview met VTM NIEUWS. Hij vindt ook dat we “een goeie kans maken” om het EK te winnen en mijmert na over de gemiste kans voor Brussel om EK-speelstad te zijn. “Maar we hebben een haalbaar plan om de Heizel te renoveren in samenwerking met de Memorial Van Damme.
 1. VISTA! over de malaise bij AA Gent: "Ze hebben Roger Henrotay 'carte blanche' gegeven om de transfers te doen. Hij ging ze een ploeg geven om kampioen te worden..."
  VISTA!

  VISTA! over de malaise bij AA Gent

  Met de interlands vrijdag tegen Zwitserland (Nations League) en volgende dinsdag tegen Nederland (oefenmatch) wacht er een nieuw tweeluik voor de Rode Duivels en daarom nodigden wij in onze voetbaltalkshow VISTA! Chris Van Puyvelde uit, de man die als technisch directeur van de voetbalbond een belangrijke rol speelde in het succes van de Rode Duivels maar straks naar China trekt. Ook Proximus Sports-analist Wim De Coninck en HLN-journalist Niels Poissonnier tekenden present en zij hadden het vooral over AA Gent en Standard.
 1. Disciplinaire soap duurt voort: opnieuw uitstel voor Wesley, Carcela en co na dispuut over oude indicatieve tabel
  Belgisch voetbal

  Discipli­nai­re soap duurt voort: opnieuw uitstel voor Wesley, Carcela en co na dispuut over oude indicatie­ve tabel

  De disciplinaire soap rond Wesley Moraes (Club Brugge), Mehdi Carcela (Standard), Eric Ocansey (KAS Eupen) en Loris Brogno (Beerschot-Wilrijk) gaat gewoon vrolijk voort. Het viertal moest zich vandaag verantwoorden voor de Geschillencommissie Hoger Beroep, maar krijgt opnieuw respijt. Dit keer vormt de indicatieve tabel van vorig seizoen een struikelblok.
 2. Zeven matchen effectieve schorsing voor Union-assistent na knokpartij in spelerstunnel, Vanderbiest moet drie matchen brommen
  Belgisch voetbal

  Zeven matchen effectieve schorsing voor Union-assistent na knokpartij in spelerstun­nel, Vander­biest moet drie matchen brommen

  Abder Ramdane, de assistent-coach van Union, houdt aan zijn slag in het gezicht van Fred Vanderbiest afgelopen zondag een effectieve schorsing van zeven speeldagen over. Dat heeft de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) beslist. De T2 krijgt er ook drie speeldagen voorwaardelijke schorsing en een boete van 4.250 euro bovenop.
 1. Meerderheid is tegen verlenging mandaat van KBVB-voorzitter Linard, maar die "is niet van plan op te stappen"
  Belgisch voetbal

  Meerder­heid is tegen verlenging mandaat van KB­VB-voorzitter Linard, maar die "is niet van plan op te stappen"

  Een ruime meerderheid van de leden van de Algemene Vergadering van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) is niet akkoord met de beslissing van het Uitvoerend Comité om het mandaat van bondsvoorzitter Gérard Linard boven de leeftijdsgrens van 75 jaar te tillen. Dat bleek uit een geheime stemming die vanavond op de bondszetel is gehouden. Linard is evenwel niet zinnens af te treden, zo zei hij aan Belga.