De 15 lopers van team Belgium beginnen aan hun 25ste rondje.
Volledig scherm
De 15 lopers van team Belgium beginnen aan hun 25ste rondje. © Liese Demeulenaere

WK rondjes lopen in de achtertuin is niet voor doetjes, maar de Belgen zijn wereldtop: “De vorige keer hielden ze het 75 uur vol”

KasterleeOp de Hoge Rielen wordt wel een heel bijzonder WK gelopen: ‘Backyard Ultra’ of ‘achtertuinlopen’. Het is een zware ultraloop, waarbij ploegen van vijftien lopers binnen het uur een rondje van 6,7 kilometer afwerken. Wie het niet haalt, valt af. Pas als de laatste stopt, eindigt de wedstrijd. En dat kan dagen duren. “Maar team Belgium doet het goed. We zijn nu 24 uur in de wedstrijd en ze lopen allemaal nog mee”, zegt race director Eilis Lanclus.

 1. “Vlaamse overheid en organisaties spenderen al dertig jaar veel geld in de aankoop van natuur, maar op een volledig foute manier”
  PREMIUM

  “Vlaamse overheid en organisa­ties spenderen al dertig jaar veel geld in de aankoop van natuur, maar op een volledig foute manier”

  Het mestactieplan, het stikstofakkoord en de afbakening van de nationale parken. Er komt heel wat op de boeren af en velen zijn daar ongerust over. Meer dan tweehonderd boeren kwamen luisteren naar Europees parlementslid Tom Vandenkendelaere (CD&V) en Jurgen Tack van belangenorganisatie European Landowners Organisation. Tack was heel duidelijk. “Politici die zeggen dat de uitbreiding van de natuurparken géén landbouwgrond of private grond zal kosten: dat is oneerlijk.”
  Turnhout
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  6

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.