Archiefbeeld van bezoekers in Bobbejaanland
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld van bezoekers in Bobbejaanland © Carline Vandercruyssen

Verplichte reservaties redden natte feestzomer van Bobbejaanland

LichtaartUitgerekend in het jaar dat Bobbejaanland de 60ste verjaardag viert, kende ons land de natste maand juli in enkele decennia. Toch mag het pretpark niet klagen over de bezoekersaantallen in de eerste helft van de zomervakantie. “Met dank aan het verplichte reservatiesysteem”, zegt commercieel directeur Peggy Verelst.

 1. Zwerfvuilruimers vissen acht volle vuilzakken, auto-onderdelen en nog veel meer rommel uit Kleine Nete
  Kasterlee/Olen/Herentals

  Zwerfvuil­rui­mers vissen acht volle vuilzakken, au­to-onderdelen en nog veel meer rommel uit Kleine Nete

  Het voorbije weekend stond op vele plaatsen in het teken van de ‘World Cleanup Day’. Meer dan 20 miljoen mensen in 180 landen kwamen in actie om zwerfafval op te ruimen. Ook aan de Kleine Nete tussen Kasterlee en Herentals trok een aantal vrijwilligers op pad met vuilzak, grijper en kano. Pidpa/Hidrodoe en Ark Van Noë sloegen de handen in elkaar op de zwerfuilactie op poten te zetten.
 2. Matthias Jansen en OG Vorselaar ontvangen ASV Geel: “Overwinning tegen Bevel geeft boost”
  VOETBAL EERSTE PROVINCIALE

  Matthias Jansen en OG Vorselaar ontvangen ASV Geel: “Overwin­ning tegen Bevel geeft boost”

  Bij OG Vorselaar kunnen ze zich opmaken voor twee uitdagingen. Volgende week staat een bezoek naar leider Wezel op het programma, zaterdagavond om 19.30 uur speelt de formatie uit eerste provinciale gastheer voor ASV Geel. Dat zal gebeuren met de nodige luister. Aan de wedstrijd is een sponsoravond gekoppeld, en wordt de succesvolle jeugdwerking aan het publiek voorgesteld.
 3. Nieuwe speelplaats recupereert regenwater: “Dagelijks 6.000 liter water uitsparen bij spoelen van toiletten”
  Turnhout

  Nieuwe speel­plaats recupe­reert regenwater: “Dagelijks 6.000 liter water uitsparen bij spoelen van toiletten”

  De leerlingen van het Sint-Pietersinstituut in Turnhout hebben maandag feestelijk de nieuwe speelplaats in gebruik genomen. Tijdens de werken werden ook twee grote regenwaterputten geplaatst met een opslagcapaciteit van 280.000 liter water tot gevolg. “Op deze manier wordt dagelijks 6.000 liter stadswater uitgespaard bij het spoelen van de toiletten van de school.”