De organisatoren van de Verenigingenfoor in Lichtaart
Volledig scherm
De organisatoren van de Verenigingenfoor in Lichtaart © RV

Verenigingenfoor verzamelt 32 verenigingen voor entertainment

LichtaartIn de Schoolstraat in Lichtaart (Kasterlee) wordt zaterdag de eerste editie van de Verenigingenfoor georganiseerd. In totaal 32 verenigingen zorgen er voor entertainment met optredens, workshops en (volks)spelen.

 1. Kevin Vandenbergh scoort aan de lopende band voor Ramsel en geniet van taak als jeugdtrainer bij moederclub KVC Westerlo: “Twee heel mooie projecten”
  VOETBAL VIERDE PROVINCIALE E

  Kevin Vanden­bergh scoort aan de lopende band voor Ramsel en geniet van taak als jeugdtrai­ner bij moederclub KVC Westerlo: “Twee heel mooie projecten”

  Kevin Vandenbergh (38) is in het voetbal een synoniem van de pure afwerker. Een status die hij als jonge gast opbouwde en tot op vandaag nog altijd meedraagt. In zijn woonplaats Ramsel speelt hij bij de plaatselijke formatie uit vierde provinciale E. Daarnaast ontfermt Vandenbergh zich bij KVC Westerlo, waar het destijds allemaal voor hem begon, mee over de jeugd.
 2. Sneller plaatsverbod, meer politie in stadshart en géén vroeger sluitingsuur: stad en horeca maken afspraken om overlast tijdens weekends terug te dringen
  PREMIUM
  Turnhout

  Sneller plaatsver­bod, meer politie in stadshart en géén vroeger sluitings­uur: stad en horeca maken afspraken om overlast tijdens weekends terug te dringen

  Er ging de voorbije weken geen weekend voorbij of de politie moest (vooral) in Turnhout ingrijpen voor vechtpartijen in het centrum. Een tiental amokmakers kreeg al een plaatsverbod. Na een intensief overleg met de horeca en de jeugdsector is afgesproken om géén vroeger sluitingsuur op te leggen, maar wel meer politie in te zetten, de cafébazen die op de kritieke uren zelf in hun zaak aanwezig zijn en de stadsdiensten gaan proberen in gesprek te gaan met de jongeren.