WinterWarm festival
Volledig scherm
WinterWarm festival © De Warande

Ticketverkoop WinterWarm gestart: vroegboekkorting tot 24 december

KasterleeDe ticketverkoop voor de zesde editie van WinterWarm in de Hoge Rielen in Kasterlee is gestart. Tot 24 december kan je genieten van een vroegboekkorting voor het vierdaagse winterfestival.

 1. MIJN DORP. Luc Nijs (68), creatieve duizendpoot met een hart voor Dessel: “Aan het Campinastrand kan ik uren jeugdherinneringen ophalen”
  PREMIUM
  Dessel

  MIJN DORP. Luc Nijs (68), creatieve duizend­poot met een hart voor Dessel: “Aan het Campi­nastrand kan ik uren jeugdherin­ne­rin­gen ophalen”

  Voormalig interieurarchitect, oud-leerkracht, theaterfanaat en liefhebber van kunst en cultuur in al haar vormen: Desselaar Luc Nijs (68) is van alle markten thuis, zolang hij er maar zijn enorme creativiteit op kan loslaten. Zo is hij ook een van de grootste trekkers van het Desselse massaspektakel ‘wettewa’ dat in mei 2023 op de planken komt. Een tijdrovend project, maar hij geeft ons toch met plezier een rondleiding door zijn geliefde dorp. “Als ik aan het water zit, dan kom ik tot rust.”
 1. Jobdag voor Oekraïense vluchtelingen lokt 140-tal werkzoekenden: “Werken versnelt de integratie in onze samenleving”
  geel

  Jobdag voor Oekraïense vluchtelin­gen lokt 140-tal werkzoeken­den: “Werken versnelt de integratie in onze samenle­ving”

  In het Geelse cultuurcentrum de Werft vond donderdagnamiddag een jobbeurs plaats voor Oekraïense vluchtelingen die in de regio Zuiderkempen vertoeven. Tijdens de jobdag kregen ze eerst sollicitatietips, waarna ze meteen in gesprek konden gaan met bedrijven en uitzendbureaus om een vaste job te strikken. Met de aanwezigheid van zo’n 140 werkzoekenden zijn de organisatoren erg te spreken over de opkomst.
 2. Stouf wint de Legend Boucles, vader en dochter Kenis doen het ook zeer goed. Publiek heel het weekend zeer gedisciplineerd.
  autosport Antwerpen

  Stouf wint de Legend Boucles, vader en dochter Kenis doen het ook zeer goed. Publiek heel het weekend zeer gediscipli­neerd.

  De Legend Boucles @ Bastogne is een zeer bijzondere proef, een wedstrijd ook die erg veeleisend is. De editie 2023 vormde daarop geen uitzondering, in tegendeel. De lijst van opgevers was bijzonder indrukwekkend, terwijl de wedstrijd nooit beslist leek. Net als in 2011, zijn het de West-Vlamingen Stefaan Stouf en Joris Erard die de zege wegkapen en nu tweemaal op het palmares van de grootste Belgische rally voor historische bolides staan. Kempenaar Guino Kenis en zijn co Bjorn Vanoverschelde werden in hun BMW knap tweede, terwijl dochter Julie Kenis ook haar visitekaartje afgaf.
 3. HUIZENJACHT. Merksplas in de Noorderkempen: “De unieke architectenwoning en de ruime villa met zwembad zijn buitenkansjes”
  PREMIUM
  Merksplas

  HUIZEN­JACHT. Merksplas in de Noorderkem­pen: “De unieke architec­ten­wo­ning en de ruime villa met zwembad zijn buitenkans­jes”

  Op zoek naar een nieuwe stek? Of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij zoeken het voor jou uit. Deze week in de provincie Antwerpen: de landelijke Kempense gemeente Merksplas. “Boven de 300.000 euro heb je wel wat interessante mogelijkheden, ook in de buurt van de prachtige natuur van de Kolonie.”