Het BK Pompoenschieten lokte veel kijklustigen naar de wedstrijdvelden in Kasterlee
Volledig scherm
Het BK Pompoenschieten lokte veel kijklustigen naar de wedstrijdvelden in Kasterlee © Peter Vanderveken

Team Tornado wint het BK pompoenschieten met een schot van bijna een halve kilometer ver

In pompoenendorp bij uitstek Kasterlee stond op zondag het BK pompoenschieten op het programma. Onder een stralend zonnetje zakten vele nieuwsgierigen af richting de velden aan Vorsel.  Met zelf in elkaar gebokste reuzenkatapulten dagen de deelnemende ploegen elkaar uit om een pompoen zo ver mogelijk weg te slingeren.

0 reacties

 1. Van sensortechnologie tot mestrobots, Hooibeekhoeve gaat voor duurzame zuivel: “We willen andere melkveehouders inspireren”
  PREMIUM
  Geel

  Van sensortech­no­lo­gie tot mestrobots, Hooibeek­hoe­ve gaat voor duurzame zuivel: “We willen andere melkveehou­ders inspireren”

  De toekomst is duurzaam en dat is voor de melkveehouderij in Vlaanderen niet anders. De Hooibeekhoeve, het provinciale melkveebedrijf en praktijkonderzoekscentrum in Geel Ten Aard, heeft het vizier al volop op duurzame oplossingen gericht. Denk maar aan sensortechnologie om ziektes bij koeien tijdig op te sporen, een rietveld om afvalwater te zuiveren of een mestrobot om de ammoniakuitstoot te beperken. Met die snufjes hopen de onderzoekers ook andere melkveehouders te inspireren.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"