De bewoners heffen het glas op hun vernieuwde wijk.
Volledig scherm
De bewoners heffen het glas op hun vernieuwde wijk. © Wiggenraad

Rozenwijk na 5 jaar werk: van saaie buurt naar bruisende gemeenschap

TIELENDe Rozenwijk in Tielen (Kasterlee) heeft een grondige metamorfose ondergaan. "De voorbije vijf jaar veranderde de wat saaie woonwijk in een frisse leefbuurt", klinkt het. Gisteren werd de vernieuwde buurt feestelijk in de kijker gezet.

 1. Multisporten kreunen onder corona: helft van deelnemers verschijnt niet aan start in Damme en crisisoverleg over Hel van Kasterlee
  DUATLON

  Multispor­ten kreunen onder corona: helft van deelnemers verschijnt niet aan start in Damme en crisisover­leg over Hel van Kasterlee

  Met meer dan 120 ingeschreven deelnemers leek de Damse Duivelshond-duatlon opnieuw een groot succes te worden. Zaterdag kwam evenwel minder dan de helft van de ingeschreven deelnemers uiteindelijk aan de start. De Gentse Debbie Sanders en Leuvenaar Pieter Ooms kaapten op de lange afstand de zege weg, maar na afloop was duidelijk dat ook de multisport kreunt onder corona. Maandag vindt overigens crisisoverleg plaats of en hoe de Hel van Kasterlee, de zwaarste winterduatlon ter wereld, op 19 december kan doorgaan.
 1. RESTOTIP. Twannies: Italiaans lekkers volgens de seizoenen
  PREMIUM
  Retie

  RESTOTIP. Twannies: Italiaans lekkers volgens de seizoenen

  Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: pizzeria Twannies in Retie. Sinds begin oktober vind je hier tal van Italiaanse lekkernijen, en niet alleen de klassiekers. Chef-kok Anton laat zich namelijk ook inspireren door vergeten groenten en seizoensgebonden producten. Lees al onze restotips hier.