Enkele ouders kamperen al dagenlang voor de school De 3master in Kasterlee.
Volledig scherm
Enkele ouders kamperen al dagenlang voor de school De 3master in Kasterlee. © Toon Verheijen

Ouders van Vinze (3), Louis (4) en Guus (5) kamperen al dagen voor plaatsje in buitengewoon onderwijs: “Er is gewoon geen andere optie”

Kasterlee/Meerhout/Ravels/Rijkevorsel“Soms krijg je te horen: ‘Ach, als het niet lukt, hou je kind dan nog een jaar langer thuis’. Echt? Is dát de oplossing?” Enkele ouders kamperen al sinds zaterdag nabij De 3master, een kleuter- en basisschool voor buitengewoon onderwijs in Kasterlee, om hun kind woensdagochtend te kunnen inschrijven. Een noodzaak, want de plaatsen zijn beperkt. De mama’s slaken een noodkreet bij minister Weyts.

  1. “Als ik de kans had gekregen om hem neer te steken, had ik dat zeker gedaan”: Vrouw (44) riskeert voorwaardelijke straf voor poging tot doodslag
    PREMIUM
    Turnhout

    “Als ik de kans had gekregen om hem neer te steken, had ik dat zeker gedaan”: Vrouw (44) riskeert voorwaarde­lij­ke straf voor poging tot doodslag

    Een 44-jarige vrouw uit Turnhout moest zich voor de rechtbank verantwoorden voor poging tot doodslag op haar (ex-)partner. Volgens haar advocaat sloegen de stoppen door toen ze van de man te horen kreeg dat ze haar boeltje moest pakken. Dat ze even voordien te veel gedronken had op een communiefeest, speelde ook mee volgens de raadsman.