Moordverdachte Tom P.
Volledig scherm
Moordverdachte Tom P. © Archieffoto Ton Wiggenraad

Moordverdachte al jaren gewelddadig

KASTERLEEDe 31-jarige man uit Kasterlee die verdacht wordt van moord op zijn Mexicaanse vriendin, maakte zich eerder al schuldig aan huiselijk geweld. In augustus 2013 liep Tom P. zelfs een voorwaardelijke celstraf van 10 maanden op, nadat hij zijn vriendin in elkaar had getimmerd. "Mijn vriend heeft me vaak geslagen. Maar er is wel iets moois uit gegroeid", verklaarde slachtoffer Berenice Osorio (32) destijds aan de rechter.

 1. Turnhoutse Rap op Stap viert tweejarig bestaan: "Vakanties zouden geen luxe mogen zijn”

  Turnhoutse Rap op Stap viert tweejarig bestaan: "Vakanties zouden geen luxe mogen zijn”

  Maar liefst een op zes Vlaamse kinderen groeit op een gezin dat het zich financieel niet kan veroorloven om op vakantie te gaan. En dat is in onze regio niet anders. Twee jaar geleden opende armoedevereniging T’ ANtWOORD daarom het eerste Rap op Stapkantoor in Turnhout, een vrijetijds- en reisbemiddelingskantoor voor iedereen met een beperkt budget. Maar helpt dat initiatief ook echt om mensen die het minder breed hebben op vakantie te laten gaan? “Veel mensen moeten het opnieuw leren om zichzelf dat te gunnen”, zegt vrijwilliger Cas.
  Turnhout
 2. “Hij liet de hond aan haar open wonden likken”: zoon (59) riskeert celstraf voor mishandeling en verwaarlozing van bejaarde moeder (80)
  PREMIUM

  “Hij liet de hond aan haar open wonden likken”: zoon (59) riskeert celstraf voor mishande­ling en verwaarlo­zing van bejaarde moeder (80)

  Ze moest leven tussen de uitwerpselen van haar hond, slapen in lakens die nooit gewassen werden en kreeg enkel een kommetje soep te eten. Een 59-jarige man uit Balen riskeert een celstraf voor zware mishandeling en verwaarlozing van zijn 80-jarige moeder. De advocaat van de beklaagde ziet het allemaal als één groot complot. “En moeten de thuisverpleegkundigen niet vervolgd worden voor schuldig verzuim?”
  Geel, Turnhout