Lotte Hannes bij een steen met daarin Bobbejaan Schoepen en zijn gitaar gebeiteld.
Volledig scherm
Lotte Hannes bij een steen met daarin Bobbejaan Schoepen en zijn gitaar gebeiteld. © Vanderveken

"Mooier dan een standbeeld"

LICHTAARTIn Lichtaart stond zaterdag een volksfeest in het teken van Bobbejaan Schoepen. Acht jaar na zijn dood kreeg de veelzijdige entertainer en oprichter van Bobbejaanland een plein naar zich genoemd met daarop twee kunstwerken die zijn rijke leven illustreren.

 1. Taverne De Waterhoek tijdelijk omgevormd tot pop-upwinkel: “Als het goed draait, kan ik achteraf in de zaak misschien wel een hoekje blijven voorzien”
  PREMIUM
  balen

  Taverne De Waterhoek tijdelijk omgevormd tot pop-upwinkel: “Als het goed draait, kan ik achteraf in de zaak misschien wel een hoekje blijven voorzien”

  Nu de horeca minstens een maand gesloten blijft, richten heel wat ondernemers hun pijlen op take-away om het hoofd boven water te houden. Karel Boënne (36) gaat nog een stapje verder en opende in zijn taverne De Waterhoek in Balen een pop-upwinkel, waar klanten niet enkel hun gerechten kunnen komen afhalen maar ook bijpassende wijnen, bloemen, geschenkartikels en nog allerlei delicatessen kunnen kopen. “Als het goed draait, kan ik achteraf in de zaak misschien wel een hoekje blijven voorzien.”
 2. De coronacijfers in Kasterlee van donderdag 15 oktober

  De coronacij­fers in Kasterlee van donderdag 15 oktober

  In Kasterlee zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 33 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Kasterlee komt dat getal nu op 175 te liggen. Kasterlee heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.