Luc Van Heuckelom bij zijn winnende pompoen van 1046 kilogram
Volledig scherm
Luc Van Heuckelom bij zijn winnende pompoen van 1046 kilogram © Jurgen Geyselings

Met kolos van meer dan duizend kilo kroont Luc Vanheuckelom zich tot strafste pompoenkweker van België: “Voor ons is dit topsport”

Kasterlee1.046 kilogram op de kop. Dat is het gewicht van de zwaarste pompoen die tijdens het Belgisch kampioenschap Pompoenwegen in Kasterlee op de weegschaal gelegd werd. De kweker van deze reuzepompoen is Luc Vanheuckelom afkomstig uit... Kasterlee, hét pompoenendorp bij uitstek.

 1. Kris De Backer (Trainer Lille United): “We schieten voor de tweede week op rij in onze eigen voet”
  voetbal 2NB

  Kris De Backer (Trainer Lille United): “We schieten voor de tweede week op rij in onze eigen voet”

  Voor de tweede week op rij, heeft Lille United in tweede nationale B een zege uit handen gegeven. Telkens gebeurde dat via een identiek scenario. Net als vorige week in Bocholt stond de Kempische fusieclub ook zaterdag, in de thuiswedstrijd tegen rode lantaarn City Pirates Antwerpen, bij de rust met 2-0 aan de leiding. Maar in de slotfasen kon de tegenstander zijn achterstand van het bord wegen. Eindstand werd weer 2-2.
 2. Zeven rijbewijzen ingetrokken bij snelheidscontroles: chauffeur scheurt aan 174 km per uur over ring van Geel richting Mol
  geel/meerhout

  Zeven rijbewij­zen ingetrok­ken bij snelheids­con­tro­les: chauffeur scheurt aan 174 km per uur over ring van Geel richting Mol

  Bij snelheidscontroles op de ringlaan in Geel en de Burgemeester Adriaensenlaan in Meerhout heeft de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout afgelopen zaterdag zeven rijbewijzen ingetrokken wegens overdreven snelheid. Eén chauffeur slaagde er in om op de ring, waar een snelheidsregime van 90 km/u geldt, bijna dubbel zo snel te rijden als toegelaten.