De leerlingen kwamen verkleed naar school
Volledig scherm
De leerlingen kwamen verkleed naar school © Peter Vanderveken

Leerlingen De Pagadder komen uitgedost als hun favoriet boek- of strippersonage naar school

Leerlingen en leerkrachten van basisschool De Pagadder uit Lichtaart (Kasterlee) kwamen woensdag verkleed naar school. Ze hadden zich voor de gelegenheid uitgedost zoals hun favoriete boek- of strippersonage. 

 1. Robotland, waar je een hoovercraft leert besturen en een robot je drankje maakt: “Een park als dit vind je nergens anders”
  PREMIUM
  Essen

  Robotland, waar je een hoover­craft leert besturen en een robot je drankje maakt: “Een park als dit vind je nergens anders”

  Luc Van Thillo (51) kijkt vol spanning uit naar het einde van de maand, want dan opent ‘zijn’ Robotland in voormalige douaneloods in Essen. Het dorp waar hij geboren en getogen is. Voor de Vlaamse ondernemer, gebeten door alles wat met transport en technologie te maken heeft, is het een beetje een droom die in vervulling gaat. “Als ik als kind naar de Efteling ging en daar popjes zag bewegen, probeerde ik dat thuis na te maken”, knipoogt de ondernemer. De opening van 31 oktober is wel twijfelachtig door de nieuwe maatregelen.
 2. Ultraloper Roel Groen loopt marathon in zijn tuin, oftewel 850 rondjes: “Gefrustreerd door alle afgelastingen dacht ik: ‘We gaan eens zot doen’”
  PREMIUM
  Turnhout

  Ultraloper Roel Groen loopt marathon in zijn tuin, oftewel 850 rondjes: “Gefrus­treerd door alle afgelastin­gen dacht ik: ‘We gaan eens zot doen’”

  Wat doe je als fervent (ultra)loper in volle coronatijd waarbij alle wedstrijden die je gepland had worden afgelast? Zelf eentje uitstippelen… in je eigen tuin. Roel Groen liep zaterdagmiddag zo’n 850 rondjes in zijn eigen achtertuin. De ‘Backyard Marathon’ zoals hij het zelf lachend noemde. “Ik was een beetje gefrustreerd en dacht: laten we eens even zot doen”, lacht Roel Groen.
 3. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. Taverne De Waterhoek tijdelijk omgevormd tot pop-upwinkel: “Als het goed draait, kan ik achteraf in de zaak misschien wel een hoekje blijven voorzien”
  PREMIUM
  balen

  Taverne De Waterhoek tijdelijk omgevormd tot pop-upwinkel: “Als het goed draait, kan ik achteraf in de zaak misschien wel een hoekje blijven voorzien”

  Nu de horeca minstens een maand gesloten blijft, richten heel wat ondernemers hun pijlen op take-away om het hoofd boven water te houden. Karel Boënne (36) gaat nog een stapje verder en opende in zijn taverne De Waterhoek in Balen een pop-upwinkel, waar klanten niet enkel hun gerechten kunnen komen afhalen maar ook bijpassende wijnen, bloemen, geschenkartikels en nog allerlei delicatessen kunnen kopen. “Als het goed draait, kan ik achteraf in de zaak misschien wel een hoekje blijven voorzien.”
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. 11 iconische rollen van Sean Connery
  Play
  film

  11 iconische rollen van Sean Connery