Leo Avonds en Dirk Bockx van het Rode Kruis Kasterlee samen met Guy en Luc Van De Poel van de Spar bij het nieuwe AED-toestel.
Volledig scherm
Leo Avonds en Dirk Bockx van het Rode Kruis Kasterlee samen met Guy en Luc Van De Poel van de Spar bij het nieuwe AED-toestel. © Jef Van Nooten

Klanten van Spar doneren geld voor AED-toestel tegen gevel van supermarkt

LichtaartBij de Spar in Lichtaart (Kasterlee) hangt sinds donderdagochtend een AED-toestel. De defibrillator werd door Rode Kruis Kasterlee aangekocht met geld dat via klanten van Spar was ingezameld. Er kwam zoveel respons op de geldinzamelactie dat het Rode Kruis er nog een cheque van 500 euro bovenop krijgt.

 1. Café ‘t Kelderke telt af naar heropening van terrassen: “Het gaat niet om dat pintje, maar om elkaar te zien”
  PREMIUM
  Geel

  Café ‘t Kelderke telt af naar heropening van terrassen: “Het gaat niet om dat pintje, maar om elkaar te zien”

  Tijdens de ellenlange sluiting van de horeca kon cafébaas Johan van de Koevering van ‘t Kelderke in Geel wel de muren oplopen. Om toch bezig te zijn en onder de mensen te vertoeven, meldde hij zich aan als vrijwilliger bij het vaccinatiecentrum. Komend weekend kan het echte werk evenwel weer beginnen voor Johan, die naar het menselijk contact snakt. “Dit café is een ontmoetingscentrum. Iedereen kent elkaar en babbelt met elkaar.”
 2. Tournée Générale: Het Keizershof heeft nog wat werk voor de boeg voor opening: “We gaan toog slopen voor ruimer terras”
  PREMIUM
  Turnhout

  Tournée Générale: Het Keizershof heeft nog wat werk voor de boeg voor opening: “We gaan toog slopen voor ruimer terras”

  Zeven maanden lang hebben ze de deuren gesloten moeten houden. Nu staan Kim Langewouters en Wlad Pokoik van Het Keizershof in Turnhout te popelen om terug mensen op hun terras te ontvangen. Om meer mensen plaats te geven, wordt nog rap een grote stenen toog op het terras gesloopt. “Dan is er plaats voor twee tafels extra.” Heel de week trekken we door de Kempen en tellen we mee af naar de heropening van de horeca.
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?