Foto Ton Wiggenraad
Volledig scherm
© Foto Ton Wiggenraad

Kinderraad gaat boterhammen eten bij de bomma's

 1. Kempense burgemeesters gaan niet mee in rebels gedrag van Luik: “Terrassen pas openen als het mag van de federale overheid”
  PREMIUM
  Kempen

  Kempense burgemees­ters gaan niet mee in rebels gedrag van Luik: “Terrassen pas openen als het mag van de federale overheid”

  De gouverneur van de provincie Luik en enkele burgemeesters daar winden er geen doekjes op: ze zullen vanaf 1 mei toelaten dat horecazaken hun terras openen. De rebellie krijgt in de Kempen voorlopig niet meteen navolging, al is burgemeester Paul Van Miert (N-VA) van Turnhout wel duidelijk. “Een goed georganiseerde horeca is nog altijd een beter plan om de pandemie te bestrijden dan mensen ongecontroleerd naar de parken te laten gaan. Dus alsjeblieft: laat ze heropenen op 1 mei.”
 1. Boerenbond en landbouwers vragen aandacht voor hun sector: “We betreuren de voorafname dat wij de verdroging van De Zegge veroorzaken terwijl het onderzoek nog loopt”
  Geel

  Boerenbond en landbou­wers vragen aandacht voor hun sector: “We betreuren de voorafname dat wij de verdroging van De Zegge veroorza­ken terwijl het onderzoek nog loopt”

  Landbouwers rond het natuurgebied De Zegge in Geel zijn ongerust over de toekomst van hun bedrijf. Ze vinden het onterecht dat zij de schuld krijgen van de verdroging van De Zegge, terwijl er nog een studie loopt naar de oorzaak daarvan. Om aandacht voor de sector te vragen, plaatste de Boerenbond in de omgeving enkele borden.
 2. Na derde ernstig ongeval op evenveel werkdagen: extra signalisatie op komst voor werken op E313
  PREMIUM
  geel/oevel

  Na derde ernstig ongeval op evenveel werkdagen: extra signalisa­tie op komst voor werken op E313

  Al voor de derde werkdag op rij kwam het dinsdagochtend tot een zwaar ongeval op de E313 richting Antwerpen, in de omgeving van Geel. Telkens gebeurden de ongevallen in de file, die was ontstaan door de werkzaamheden die momenteel aan een brug in Oevel (Westerlo) aan de gang zijn. Zowel vrijdag als maandag viel er een dodelijk slachtoffer te betreuren, de bestuurder van een lichte vrachtwagen raakte dinsdag zwaargewond. Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat nu toch extra signalisatie voorzien.
 1. Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"
  Play

  Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"

 2. Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevonden
  Play

  Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevon­den