Het Kastelse team voor de Duizend kilometer voor Kom op Tegen Kanker
Volledig scherm
Het Kastelse team voor de Duizend kilometer voor Kom op Tegen Kanker © Jef Van Nooten

Kastels team klaar voor fietsmarathon van Kom op Tegen Kanker

KasterleeEen team van acht personen neemt eind mei voor Kasterlee deel aan de ‘Duizend kilometer voor Kom op tegen Kanker’.

  1. MIJN STAD. Wim Vervoort over zijn Turnhout: “Aan de vijver van het Stadspark kan ik helemaal tot rust komen”
    PREMIUM

    MIJN STAD. Wim Vervoort over zijn Turnhout: “Aan de vijver van het Stadspark kan ik helemaal tot rust komen”

    Cultuurliefhebber in hart en nieren en van je passie je beroep kunnen maken. Die woorden passen wel bij Wim Vervoort uit Turnhout. Al 5 jaar is hij directeur van het Cultuurcentrum Baarle na onder andere een carrière als leraar (Delta-school in Oud-Turnhout). Hij groeide op in Tielen, leerde zijn partner kennen in Vlimmeren en woont nu in Turnhout waar hij onder meer zijn hart verloor aan De Warande. “In het café daar hebben mijn beste vrienden me al gevraagd om peter te worden van hun zoon.”
    Turnhout
  2. MIJN STAD. Toerisme-voorzitter Nik Tuytelaers (59) over zijn Turnhout: “Het is misschien luguber. Maar ik kom tot rust op de begraafplaatsen”
    PREMIUM

    MIJN STAD. Toerisme-voorzitter Nik Tuytelaers (59) over zijn Turnhout: “Het is misschien luguber. Maar ik kom tot rust op de begraaf­plaat­sen”

    Welkom Sinterklaas, de Gheyntjesworp, de Kerstwensboom op de Grote Markt... en sinds vorig jaar ook de Jokerfeesten. Samen met een groep vrijwilligers organiseert Nik Tuytelaers (59) tal van activiteiten in Turnhout. Hij is dan ook al zestien jaar voorzitter van Toerisme Turnhout vzw. Op professioneel vlak runt Nik een wijnhandel waarmee hij verscheidene Turnhoutse horecazaken van wijn en bubbels voorziet. Aan ons stelt hij zijn stad voor. “Soms denk ik: dju, met deze straat hebben we een kans gemist.”
    Kasterlee
  3. Stad wil kapelletjes en gevelbeelden weer laten pronken: “Inwoners krijgen subsidie voor restauratie”

    Stad wil kapelle­tjes en gevelbeel­den weer laten pronken: “Inwoners krijgen subsidie voor restaura­tie”

    Stad Turnhout wil het klein religieus erfgoed in de stad opwaarderen. Inwoners kunnen daarom subsidies aanvragen voor de restauratie van een kapelletje, een heiligenbeeld of een religieus gevelornament. “Daar trekken we 10.000 euro per jaar voor uit en dat is redelijk uniek in Vlaanderen”, zegt schepen Astrid Wittebolle. De eerste subsidie ging naar de restauratie van een kapelletje in de Jachthoornstraat.
    Turnhout