Hyacintha De Vogel toont enkele beeldjes van handen.
Volledig scherm
Hyacintha De Vogel toont enkele beeldjes van handen. © Peter Vanderveken

Hyacintha vereeuwigt lichaamsdelen in porselein: “Tastbare herinnering aan overleden geliefde biedt veel steun”

Als een van de weinigen in Vlaanderen vereeuwigt Hyacintha De Vogel (43) lichaamsdelen, zoals babyvoetjes, handen of een zwangere buik in beeldjes van porselein. Sinds de start van haar bedrijf één jaar geleden zag ze het aantal klanten zienderogen stijgen. “Dankzij deze beeldjes hebben mensen na het overlijden van een geliefde nog echt iets tastbaar.”

0 reacties

 1. KEMPENSE KLEPPERS. Achter de schermen van brouwerij Dochter van de Korenaar in Baarle-Hertog: “Sterrenchefs die je bier op de kaart willen, dat doet je wel wat”
  PREMIUM
  Baarle-Hertog

  KEMPENSE KLEPPERS. Achter de schermen van brouwerij Dochter van de Korenaar in Baar­le-Her­tog: “Sterren­chefs die je bier op de kaart willen, dat doet je wel wat”

  Iedereen moet toch wel eens gedacht hebben: waar wordt dit eigenlijk gemaakt? Voor heel wat producten denken we spontaan aan grootsteden of verre landen als China of Amerika, maar er zijn zo van die uitzonderingen. Echte ‘Kempense Kleppers’, die producten maken die we iedere dag wel ergens zien. Vandaag: brouwerij Dochter van de Korenaar in Baarle-Hertog. Ronald Mengerink en Monique de Baat hebben Nederlandse roots, maar de prachtige bieren die ze brouwen worden gemaakt op Belgische bodem.
 2. Stad Turnhout doet het licht uit: geen straatverlichting meer tussen 23 uur en 5 uur
  PREMIUM
  Turnhout

  Stad Turnhout doet het licht uit: geen straatver­lich­ting meer tussen 23 uur en 5 uur

  Stad Turnhout neemt drastische maatregelen om energie te besparen tijdens de komende herfst- en winterperiode. Zo is beslist om de stad ’s nachts in het donker te zetten. Voorheen bleef de straatverlichting hele nachten branden. Binnenkort gaat de verlichting uit tussen 23 uur ’s avonds en 5 uur ’s ochtends. “Behalve op vrijdag- en zaterdagavond. Dan blijft de verlichting wel gewoon branden”, zegt schepen Francis Stijnen.
 3. Van binnenspeeltuin Circus Bruul tot BattleKart: 7 leuke binnenactiviteiten in de Kempen voor jou en je kroost tijdens de herfst
  PREMIUM
  Kempen

  Van binnen­speel­tuin Circus Bruul tot BattleKart: 7 leuke binnenacti­vi­tei­ten in de Kempen voor jou en je kroost tijdens de herfst

  De herfst is in het land. Zonnestralen en warme temperaturen hebben ondertussen plaatsgemaakt voor regenbuien en kil weer. Maar dat hoeft jou niet tegen te houden om uitstapjes te plannen met je kroost. Wij selecteerden voor jullie alvast 7 leuke indooractiviteiten in de Kempen. Van ravotten in Circus Bruul in Geel tot Hidrodoe in Herentals. Met deze tips weet je wat te doen.
 1. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.