Pompoenregatta aan de Ark van Noë in Kasterlee.
Volledig scherm
Pompoenregatta aan de Ark van Noë in Kasterlee. © David Legreve

HERBELEEF. Enkele duizenden bezoekers voor Pompoenregatta met 65 deelnemende ploegen: “Varen in een pompoen is best vermoeiend”

lichtaartAan de Ark van Noë in Lichtaart (Kasterlee) werd zondag de Pompoenregatta georganiseerd. 65 deelnemende ploegen – volledig verkleed – kajakten in grote uitgeholde pompoenen van honderden kilo’s. Ook naast het water viel er heel wat te beleven. “Zo kon je je amuseren bij tal van kinderactiviteiten, was er livemuziek en waren er pompoentafereeltjes te bezichtigen.” Paul Boonen, voorzitter van het Pompoengenootschap Kasterlee, is een tevreden man. “De supporters stonden overal drie à vier rijen dik. We zien ons evenement elk jaar groeien qua bekendheid.” Herbeleef het hieronder nog een keer.

  1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
    TV

    STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

    Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!