Pompoenregatta aan de Ark van Noë in Kasterlee.
Volledig scherm
Pompoenregatta aan de Ark van Noë in Kasterlee. © David Legreve

HERBELEEF. Enkele duizenden bezoekers voor Pompoenregatta met 65 deelnemende ploegen: “Varen in een pompoen is best vermoeiend”

lichtaartAan de Ark van Noë in Lichtaart (Kasterlee) werd zondag de Pompoenregatta georganiseerd. 65 deelnemende ploegen – volledig verkleed – kajakten in grote uitgeholde pompoenen van honderden kilo’s. Ook naast het water viel er heel wat te beleven. “Zo kon je je amuseren bij tal van kinderactiviteiten, was er livemuziek en waren er pompoentafereeltjes te bezichtigen.” Paul Boonen, voorzitter van het Pompoengenootschap Kasterlee, is een tevreden man. “De supporters stonden overal drie à vier rijen dik. We zien ons evenement elk jaar groeien qua bekendheid.” Herbeleef het hieronder nog een keer.

 1. Straatverlichting uit, fietsverlichting aan: "Politie gaat extra controleren”
  Turnhout

  Straatver­lich­ting uit, fietsver­lich­ting aan: "Politie gaat extra controle­ren”

  De komende twee weken gaat de straatverlichting ’s nachts gefaseerd uit in Turnhout, te beginnen maandagavond op en rond de Grote Markt. De stad benadrukt dat het levensbelangrijk is om jezelf zichtbaar te maken wanneer de straatverlichting uit gaat en de politie zal ook extra controleren op fietsverlichting. Wie zonder aangestoken fietslichten rijdt en ouder dan 16 jaar oud is, krijgt een boete van 58 euro.
 2. KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”
  PREMIUM
  Wuustwezel

  KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”

  Vele miljoenen kinderen in tientallen landen hebben er zich al kostelijk mee geamuseerd: de speelgoedblokjes van Clics. En nee, die rollen niet in China uit een fabriek. Vanuit Wuustwezel heeft Hedwig Van Roy er een wereldsucces van gemaakt, en dat met amper 17 personeelsleden. “Lego is nog een heel pak groter dan ons, maar Clics is wel een evergreen geworden.” Ondertussen is de ondernemer ook nog met een bijzonder ‘nevenproject’ gestart: drijvende zonnepanelen.