Pompoenregatta aan de Ark van Noë in Kasterlee.
Volledig scherm
Pompoenregatta aan de Ark van Noë in Kasterlee. © David Legreve

HERBELEEF. Enkele duizenden bezoekers voor Pompoenregatta met 65 deelnemende ploegen: “Varen in een pompoen is best vermoeiend”

lichtaartAan de Ark van Noë in Lichtaart (Kasterlee) werd zondag de Pompoenregatta georganiseerd. 65 deelnemende ploegen – volledig verkleed – kajakten in grote uitgeholde pompoenen van honderden kilo’s. Ook naast het water viel er heel wat te beleven. “Zo kon je je amuseren bij tal van kinderactiviteiten, was er livemuziek en waren er pompoentafereeltjes te bezichtigen.” Paul Boonen, voorzitter van het Pompoengenootschap Kasterlee, is een tevreden man. “De supporters stonden overal drie à vier rijen dik. We zien ons evenement elk jaar groeien qua bekendheid.” Herbeleef het hieronder nog een keer.

  1. Remco (26) en Myrthe (25) openen samen met Ranonkel-uitbater café De Kazerne: “Er moest een gat opgevuld worden in Turnhouts uitgaansleven”
    PREMIUM
    Turnhout

    Remco (26) en Myrthe (25) openen samen met Ranonkel-uitbater café De Kazerne: “Er moest een gat opgevuld worden in Turnhouts uitgaansle­ven”

    Op de hoek van de Grote Markt en het Zegeplein in Turnhout opent vrijdag café De Kazerne, een bruine kroeg die een mix moet worden van enkele legendarische cafés in Turnhout. Uitbaters zijn Remco Franken en zijn zus Myrthe, samen met Yves Sylverans van café Ranonkel. “We voelen dat er nood is aan dit soort café”, vertellen Myrthe (25) en Remco (26).