Pompoenregatta aan de Ark van Noë in Kasterlee.
Volledig scherm
Pompoenregatta aan de Ark van Noë in Kasterlee. © David Legreve

HERBELEEF. Enkele duizenden bezoekers voor Pompoenregatta met 65 deelnemende ploegen: “Varen in een pompoen is best vermoeiend”

lichtaartAan de Ark van Noë in Lichtaart (Kasterlee) werd zondag de Pompoenregatta georganiseerd. 65 deelnemende ploegen – volledig verkleed – kajakten in grote uitgeholde pompoenen van honderden kilo’s. Ook naast het water viel er heel wat te beleven. “Zo kon je je amuseren bij tal van kinderactiviteiten, was er livemuziek en waren er pompoentafereeltjes te bezichtigen.” Paul Boonen, voorzitter van het Pompoengenootschap Kasterlee, is een tevreden man. “De supporters stonden overal drie à vier rijen dik. We zien ons evenement elk jaar groeien qua bekendheid.” Herbeleef het hieronder nog een keer.

 1. DAF Trucks, het failliete bedrijf dat één van de grootste werkgevers in de Kempen werd: “We zijn van ‘Bokrijk’ naar een moderne fabriek gegaan”
  PREMIUM
  Westerlo

  DAF Trucks, het failliete bedrijf dat één van de grootste werkgevers in de Kempen werd: “We zijn van ‘Bokrijk’ naar een moderne fabriek gegaan”

  Het is ongetwijfeld een van de grootste bedrijven in de regio: DAF Trucks, in Oevel bij Westerlo. Wie over de E313 ter hoogte van Geel/Westerlo rijdt, kan er niet naast kijken: de gebouwen van de vrachtwagenproducent zijn immens. Maar sinds de oprichting van het bedrijf in 1966 is het niet enkel rozengeur en maneschijn geweest, met zelfs een faillissement. “Toen was het bang afwachten: kreeg je ook die tweede brief of niet?”, zegt een werknemer daarover. We duiken samen de geschiedenis in.
 2. Kempense dj’s moeten feesttenten WK veldrijden in Hoogerheide in vuur en vlam zetten: “Van ‘s morgens tot ‘s avonds ‘vollen bak’ gaan”
  PREMIUM
  Hoogstraten/Turnhout/Malle

  Kempense dj’s moeten feestten­ten WK veldrijden in Hoogerhei­de in vuur en vlam zetten: “Van ‘s morgens tot ‘s avonds ‘vollen bak’ gaan”

  De organisatie van het WK Veldrijden in Hoogerheide verwacht dit weekend zo'n 50.000 fans en een groot deel daarvan zal urenlang in één van de drie grote feesttenten doorbrengen. En een feestje gaat dat ongetwijfeld worden met dank aan de experten Bart de Bie van Harmony DJ Team uit Malle, Mark van den Broek uit Hoogstraten en Kurt Lemmens uit Turnhout. De Kempen zendt zijn dj-zonen uit om voor de ambiance te zorgen. “Het wordt weer koekenbak”, klinkt het in koor.