De luierboxen staat onder andere bij Kind & Gezin
Volledig scherm
De luierboxen staat onder andere bij Kind & Gezin © Gemeente Kasterlee

Gemeente verzamelt luiers voor kwetsbare gezinnen

KasterleeDe gemeente Kasterlee roept inwoners op om luiers te verzamelen die ze op overschot hebben. Die kunnen dan geschonken worden aan kinderen van kwetsbare gezinnen.

 1. Philipssite en Weelde Depot worden de twee vaccinatiedorpen voor ELZ Kempenland, Coöperatie Hoogstraten voorlopig niet weerhouden
  PREMIUM
  Noorderkempen

  Philipssi­te en Weelde Depot worden de twee vaccinatie­dor­pen voor ELZ Kempenland, Coöperatie Hoogstra­ten voorlopig niet weerhouden

  De site van Philips in Turnhout en het domein van de vroegere Navohallen in Weelde-Statie zullen vanaf midden februari dienst doen als vaccinatiedorp voor de tien gemeenten van de Eerstelijnszone Kempenland. De Coöperatie Hoogstraten is niet weerhouden, maar kan eventueel ook nog dienen als er toch drie dorpen zouden komen. Normaal wordt er op 1 maart voor de algemene bevolking gestart met vaccineren.
 2. Eerstelijnszone Middenkempen bereidt zich volop voor op vaccinatiecampagne: “Bezig met verzamelen van cijfers en met zoektocht naar locaties en stockageruimters”
  Neteland / Lille / Kasterlee

  Eerste­lijns­zo­ne Middenkem­pen bereidt zich volop voor op vaccinatie­cam­pag­ne: “Bezig met verzamelen van cijfers en met zoektocht naar locaties en stockage­ruim­ters”

  De zeven gemeenten van de Eerstelijnszone Middenkempen maken zich samen klaar voor de corona-vaccinatiecampagne. De zone bestaat uit de gemeenten Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Kasterlee, Lille, Olen en Vorselaar. Deze zeven gemeenten werkten al eerder tijdens de coronacrisis nauw samen. Zo richtten ze het Covid Coaching Team op, waarbij maatschappelijk werkers besmette inwoners ondersteunen. Deze samenwerking zet de eerstelijnszone nu ook verder bij de start van de vaccinatiecampagne.
 1. Kempense actie ‘Voetje voor voetje tegen kanker’ haalt 6.000 euro op: “Steun bracht voor ons toch wat licht in dat moeilijke jaar”
  PREMIUM
  Balen/Mol

  Kempense actie ‘Voetje voor voetje tegen kanker’ haalt 6.000 euro op: “Steun bracht voor ons toch wat licht in dat moeilijke jaar”

  Tamara Kivits uit Mol zette afgelopen jaar haar beste beentje - of beter gezegd: voetje - voor in de strijd tegen kanker. Zij maakte de lijdensweg van verschillende kankerpatiënten al van zeer dichtbij mee en besloot daarom samen met haar wandelclub Voetje voor voetje geld in te zamelen voor Kom op tegen Kanker. Met succes, want op woensdag 13 januari mocht het team een mooie cheque van zowaar 6.000 euro overhandigen aan het goede doel.
 2. Boerderij De Stolp, waar plannen waren om er afkickcentrum te vestigen, wordt gesloopt om plaats te maken voor natuur
  Geel

  Boerderij De Stolp, waar plannen waren om er afkickcen­trum te vestigen, wordt gesloopt om plaats te maken voor natuur

  Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) heeft een vergunning aangevraagd voor de sloop van boerderij De Stolp in Geel-Ten Aard. In de plaats daarvan wil ANB er een poel aanleggen en komt er ook hooiland. Er waren vroeger plannen om in de boerderij een opvangcentrum voor drugsverslaafden te vestigen, maar de initiatiefnemers slaagden er niet in om daarvoor een vergunning te bemachtigen.
 1. Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapan­de­mie

 2. Oplettende serveerster redt jongetje (11) van mishandelende ouders
  Play

  Oplettende serveer­ster redt jongetje (11) van mishande­len­de ouders