Een archiefbeeld van Felicanis-Hoeve Hoogland.
Volledig scherm
PREMIUM
Een archiefbeeld van Felicanis-Hoeve Hoogland. © RV

Fokker gebruikt diervriendelijke slogan ‘Adopt, don’t shop’ om pups te verkopen: “Ze misleiden mensen door zich als asiel voor te doen”

KasterleeDe honden- en kattenhandelaar Felicanis-Hoeve Hoogland in Kasterlee komt weer in opspraak nadat GAIA twee strafklachten heeft neergelegd wegens de verkoop van zieke dieren en misleidende handelspraktijken. De fokker had namelijk een website online gezet om dieren te verkopen met de slogan ‘Adopt, don’t shop’, een slogan die ook gebruikt wordt door Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). “Dit is een doorn in het oog van alle dierenliefhebbers”, zegt Ellie De Grauwe, dierenarts en voorzitster van International Organisation for the Protection of Animals.

 1. GOUD VOOR WOUT? Ontdek tien kroegen in en rond Herentals waar het WK live te zien is zondagochtend
  PREMIUM
  Herentals

  GOUD VOOR WOUT? Ontdek tien kroegen in en rond Herentals waar het WK live te zien is zondagoch­tend

  Zondagochtend, nog voor 9 uur Belgische tijd, bolt de nieuwe wereldkampioen wielrennen over de meet in Australië. Wie de strijd om de regenboogtrui op televisie wil zien, moet dus vroeg uit de veren. Het startschot van de live-uitzending op tv wordt gegeven om twee uur ’s nachts. Terwijl op dat moment op vele plaatsen de beats nog door de boxen knallen, wordt in menig Kempense kroeg de koffie stilaan gezet...
 2. De Kempen buigt op het veld van Tisselt een 3-0- achterstand om in een 3-4-overwinning
  voetbal eerste provinciale

  De Kempen buigt op het veld van Tisselt een 3-0- achter­stand om in een 3-4-overwin­ning

  Voor de meest spectaculaire overwinning van de voorbije speeldag in eerste provinciale zorgde ongetwijfeld De Kempen. De Tielense fusieclub keek op het veld van Tisselt, de nieuwkomer die met een zeven op negen aan het seizoen was begonnen, na een uur wedstrijd tegen een 3-0-achterstand aan. Een halfuur later stapte het team van trainer Peter Claessens als winnaar van het veld.