Het Huis Van Bouchaute staat in de schaduw van de kerk op het dorpsplein van Lembeke. Totaal vervallen en een doorn in het oog van de Lembekenaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Huis Van Bouchaute staat in de schaduw van de kerk op het dorpsplein van Lembeke. Totaal vervallen en een doorn in het oog van de Lembekenaar. © Joeri Seymortier

Wordt ‘Huis van Bouchaute’ binnenkort gesloopt? Minister heft voorlopige bescherming op

LembekeVlaams minister Matthias Diependaele (N-VA) kondigt een voorlopige opheffing aan van de bescherming van het ‘Huis van Bouchaute’ in Lembeke (Kaprijke).

 1. Koen Dewulf ziet 13 van zijn 14 shows geschrapt, maar blijft rustig: “Eigenlijk was de cultuursector al gesloten”
  PREMIUM
  Eeklo

  Koen Dewulf ziet 13 van zijn 14 shows geschrapt, maar blijft rustig: “Eigenlijk was de cultuursec­tor al gesloten”

  Terwijl zowat de hele cultuursector moord en brand schreeuwt over de mogelijke coronaverstrengingen die in de lucht hangen, roept komiek, zanger en kunstenaar Koen Dewulf uit Eeklo op tot nuance. Ook al zijn deze maand 13 van zijn 14 optredens geschrapt. “Wij hebben het als mens toch niet zwaarder dan iemand anders? Laat ons focussen op wat wel nog kan”, klinkt het verrassend.
 2. Personeelsleden van 14 Oost-Vlaamse gemeenten kunnen fiets leasen
  De Pinte/Deinze/Zulte/Aalter/Assenede/Zelzate/Lievegem/Sint-Laureins/Kaprijke/Oosterzele/Melle/Kruisem/Merelbeke/Evergem

  Personeels­le­den van 14 Oost-Vlaam­se gemeenten kunnen fiets leasen

  De personeelsleden van 14 Oost-Vlaamse gemeenten en de Cultuurregio Leie Schelde kunnen vanaf nu een fiets leasen. Met dit project wil intercommunale Veneco zoveel mogelijk ambtenaren overtuigen om de auto thuis te laten. Het fietsleasingproject werd voorgesteld in het gemeentehuis van De Pinte in aanwezigheid van minister van Financiën en titelvoerend burgemeester Vincent Van Peteghem (CD&V).