Tijdens de werken moet je op één vak op de N49
Volledig scherm
Tijdens de werken moet je op één vak op de N49 © Michel Moens

Werken op N49 tussen Kaprijke en Assenede opnieuw uitgesteld: start niet voor 17 oktober

De werken op de N49 tussen Kaprijke en Assenede worden opnieuw uitgesteld. De start is nu ten vroegste op 17 oktober.

 1. Bakkerij Van Hecke, hét succesverhaal van de Brugse Poort: “We werken nog steeds artisanaal”
  PREMIUM
  Oost-Vlaanderen

  Bakkerij Van Hecke, hét succesver­haal van de Brugse Poort: “We werken nog steeds artisanaal”

  Wat in 1985 begon als één bakkerij in de Brugse Poort is vandaag uitgegroeid tot een klein imperium. Luc Van Hecke (57) en zijn vrouw Katrien Goethals (48) verkopen jaarlijks tienduizenden broden, taarten en pistolets. Verspreid in en rond Gent bezitten ze inmiddels achttien zaken, maar aan stoppen denken ze nog lang niet. “Zelfs een schoenwinkel toveren we om tot een bakkerij.”
 2. Oud-chirurg Patrick Verlende bouwt schaalmodel van stukje Gent in 1641: “Zicht op de schietstand van de Sint-Jorisgilde, van de Cour Saint-Georges tot aan de Lakenhalle”
  PREMIUM
  Gent/Sleidinge

  Oud-chi­rurg Patrick Verlende bouwt schaalmo­del van stukje Gent in 1641: “Zicht op de schiet­stand van de Sint-Jorisgilde, van de Cour Saint-Georges tot aan de Lakenhalle”

  Het fijne handwerk heeft Patrick Verlende (67) altijd al in de vingers gehad. Drie jaar terug stopte hij als plastisch chirurg. Nu snijdt hij al bijna twee jaar in hout, om een realistische maquette van Gent te maken, zoals de stad eruit zag in 1641. “Niet zomaar Gent, maar heel specifiek de toenmalige locatie van de Sint-Jorisgilde, waar ik deel van uitmaak”, zegt hij. Onder meer te zien: de Belforttoren en café Den Turk.
 1. 30 jaar Buurtslagers: “Van één winkeltje, naar nu elke week 200.000 Oost-Vlamingen aan onze toog”
  PREMIUM
  Aalter/Sleidinge

  30 jaar Buurtsla­gers: “Van één winkeltje, naar nu elke week 200.000 Oost-Vlamingen aan onze toog”

  Op zijn zestiende behaalde hij zijn A3-diploma van slager, en vandaag staat hij aan het hoofd van 160 slagerijen en verkooppunten in Vlaanderen. Geert Ally (56) is de sterke man achter Buurtslagers, dat nu 30 kaarsjes uitblaast. Buurtslagers en de winkels van Bon’Ap maken samen deel uit van de groep Meat&More uit Aalter. Ooit gestart met een slagerij in Sleidinge en Aarsele, maar ondertussen goed voor 1.450 werknemers. “Ik wou dertig jaar geleden de slager in ieders buurt worden, dus naar een naam moest ik niet lang zoeken: Buurtslagers was geboren”, zegt Geert Ally. Wij duiken 30 jaar terug in de tijd.
 1. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

 2. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen