Varkenskweker Nico Baeke bij zijn biggetjes. "Die beelden van Animal Rights plaatsen de hele sector in een slecht daglicht. Terwijl we al langer in het verdomhoekje worden geduwd"
Volledig scherm
PREMIUM
Varkenskweker Nico Baeke bij zijn biggetjes. "Die beelden van Animal Rights plaatsen de hele sector in een slecht daglicht. Terwijl we al langer in het verdomhoekje worden geduwd" © Wannes Nimmegeers

Varkenskweker Nico praat over de miserie in zijn sector na nieuwe beelden Animal Rights: “Onszelf een loon uitkeren? Dat is al jaren niet meer aan de orde”

KaprijkeDe Vlaamse varkensboeren zijn niet opgezet met de nieuwe undercoverbeelden van Animal Rights. Niet alleen zijn ze volgens de boeren niet representatief, ze komen ook erg ongelegen. Want veel varkensboeren staan door de varkenspest, de lage vleesprijzen en nu ook het stikstofakkoord op de rand van een financiële afgrond. We gingen luisteren bij Nico Baeke uit Kaprijke. “We worden steeds verder in het verdomhoekje geduwd. Vorig jaar is een goede vriend van me uit het leven gestapt. Hij was lang niet de enige die geen uitweg meer zag.”

  1. Lefgozers toveren Plein om tot LEF-markt
    Kaprijke

    Lefgozers toveren Plein om tot LEF-markt

    Het Plein van Kaprijke wordt op zaterdag 25 juni omgetoverd tot een creatieve plek. Lefgozers, dat zijn gepassioneerde makers en creatieve doeners, houden er na 2 jaar coronapauze opnieuw een LEF-markt. Na de boerenmarkt van 9.30 tot 12.30 uur kan je van 14 tot 18 uur terecht bij ‘t Coninckrijk, Naturellen, Heart For Jewels, Maud, Parel Sisters, Grootouders voor het klimaat, Berend, Franne, Miel & Lowie, Karolien Boucquaert en boeddhistische vlaggen van Monnik Giel. Dit jaar nemen ook de kinderen deel als standhouder. Er zijn ook hapjes en drankjes te verkrijgen. Tijdens de LEF-markt is ook de kermis open en is er een foto-expo in het Oud Stadhuis door fotoclub Kaprijke. Om 16.30 uur is er een optreden van Sodamoon.