Swoop in november vorig jaar, bij de lancering van hun album.
Volledig scherm
PREMIUM
Swoop in november vorig jaar, bij de lancering van hun album. © Ronny De Coster

De lockdown van zanger Filip D’haeze: “Van 170 optredens per jaar naar niets. Dat is zwaar afkicken”

Zanger en Ment-presentator Filip D’haeze (47) uit Kaprijke zit zoals heel wat Vlamingen werkloos thuis door de coronacrisis. Normaal treedt hij 170 keer per jaar op met zijn groep Swoop, maar dat staat nu on hold. Wij gingen bij hem luisteren hoe hij de lockdown overleeft. “Ik leef normaal van weekend naar weekend, maar nu weet ik soms amper welke dag we zijn”, verelt Filip D’haeze. Lees meer over de bekende Oost-Vlamingen in coronatijden in ons dossier.

 1. Meetjeslandse Kringloopwinkels sluiten al zeker tot 10 april de deuren: “Veiligheid van klanten en medewerkers primeert”
  Meetjesland

  Meetjes­land­se Kringloop­win­kels sluiten al zeker tot 10 april de deuren: “Veiligheid van klanten en medewer­kers primeert”

  De Kringloopwinkels in het Meetjesland sluiten al zeker tot en met zaterdag 10 april de deuren. Op een veilige manier werken en klanten ontvangen is volgens de directie momenteel niet mogelijk. De Kringloopwinkels Meetjesland kiezen bewust voor een paaspauze. “De regels zijn te onduidelijk, en we willen zo ook mee onze schouders zetten onder de verdere strijd tegen corona.”
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!