TVA
Volledig scherm
© TVA

Verkeershinder op Julien Breugelmansstraat en Klein Heiken door werken aan waterleiding

KapellenIn Kapellen is de Julien Breugelmansstraat vanaf dinsdag 25 mei ongeveer tien werkdagen lang afgesloten voor doorgaand verkeer. Op Klein Heiken moet het autoverkeer van woensdag 26 mei tot en met vrijdag 28 mei beurtelings passeren. In beide gevallen is de verkeershinder een gevolg van werken aan de waterleiding. 

 1. “Plooien voor krapuul” of “weloverwogen beslissing”? Gemengde reacties op afgelaste ‘Queer Iftar’ in Antwerpen
  PREMIUM

  “Plooien voor krapuul” of “weloverwo­gen beslissing”? Gemengde reacties op afgelaste ‘Queer Iftar’ in Antwerpen

  Een iftar specifiek voor moslims uit de LGBTQ+-gemeenschap. Antwerpen is er blijkbaar nog niet klaar voor. De organisatie trok de stekker uit het evenement na bedreigingen en andere signalen. En dat net op de dag dat het stadsbestuur campagne voert tegen racisme en discriminatie. In Borgerhout en bij uitbreiding de rest van de stad wordt teleurgesteld gereageerd. “Maar de LGBTQ+-gemeenschap is weerbaar, we gaan hier sterker uitkomen.”
  Borgerhout
 2. Stad breidt dropzones voor deelvoertuigen uit naar Deurne

  Stad breidt dropzones voor deelvoer­tui­gen uit naar Deurne

  Stad Antwerpen startte twee jaar geleden met het afbakenen van gebieden waar gebruikers hun deelvoertuig niet mogen parkeren (no park zones) samen met gemarkeerde zones waar gebruikers het voertuig móeten parkeren (dropzones). De stad rolt het komende jaar extra no park- en dropzones uit, met de focus op winkelgebieden en wijken die kampen met overlast door deelvoertuigen. Vanaf komende zomer is het winkelgebied in Deurne-Noord aan de beurt.
  Deurne