Fietsers moeten nu schuin de spoorweg oversteken. Dat zorgde in het verleden al meermaals tot volpartijen en ongevallen
Volledig scherm
Fietsers moeten nu schuin de spoorweg oversteken. Dat zorgde in het verleden al meermaals tot volpartijen en ongevallen © Foto Laenen

Tweede fase heraanleg Kalmthoutsesteenweg start 9 augustus: rijbaan onderbroken in beide richtingen

Kapellen/KalmthoutDe tweede fase van de heraanleg van de Kalmthoutsesteenweg inclusief de ‘schuine’ overweg in Kapellen start vanaf 9 augustus. Het einde van de werken is gepland tegen einde 2021. 

 1. Eindelijk heraanleg van ‘schuine overweg’ op Kalmthoutsesteenweg: werken tot eind december 2021
  PREMIUM
  Kapellen/Kalmthout

  Eindelijk heraanleg van ‘schuine overweg’ op Kalmthout­se­steen­weg: werken tot eind december 2021

  De zogenaamde ‘schuine’ overweg op de Kalmthoutsesteenweg in Kapellen wordt dit jaar definitief aangepakt. De voorbereidende werken starten nog dit voorjaar en de eigenlijke heraanleg is in de tweede helft van 2021 gepland. In het verleden gebeurden er al meermaals ongevallen met fietsers die in de sporen bleven steken. Het is een van de laatste zwarte punten die al jaren op de lijst stond.
 2. Gevel beklad met enkele woorden waaronder ‘coke’, drie verdachten opgepakt en mogelijk explosieven gevonden in Merksem
  Play
  Merksem

  Gevel beklad met enkele woorden waaronder ‘coke’, drie verdachten opgepakt en mogelijk explosie­ven gevonden in Merksem

  Het was vrijdagnacht opnieuw prijs aan de woning van Gianni en Giorgi F aan de Rietschoorvelden in Merksem. Nadat er eerder deze week een vuurwerkbom in de voortuin belandde, werd deze keer de gevel beklad met rode verf. De boodschap is niet helemaal duidelijk, maar het laatste woord lijkt op ‘coke’. In de onmiddellijke omgeving heeft het SRT-team van de politie drie verdachten kunnen arresteren. Onder een wagen werd een explosief aangetroffen. Dat is later door Dovo op een veilige plaats tot ontploffing is gebracht.