Eddy Leyssens, Inge De Coster en Peter Jochems schenken het eerste flesje Perkament uit voor burgemeester Dirk Van Mechelen.
Volledig scherm
Eddy Leyssens, Inge De Coster en Peter Jochems schenken het eerste flesje Perkament uit voor burgemeester Dirk Van Mechelen. © Foto Schryvers

Perkament is nieuwe naam voor De Legende

KAPELLENMet Legendefeesten werd in Kapellen afscheid genomen van de naam De Legende voor het succesvolle brouwsel van de gelijknamige Kapelse brouwers. Het bier en de brouwerij gaan voortaan door het leven als Perkament. De naamswijziging moest er komen na een gerechtelijke uitspraak.

 1. Van de droomhuisjes in uw tuin naar een eigen pretpark: maak kennis met Siemon (31) en Lars (26). “Onze teamleden zijn minstens even zot als wijzelf”
  PREMIUM
  Balen/Lommel/Antwerpen

  Van de droomhuis­jes in uw tuin naar een eigen pretpark: maak kennis met Siemon (31) en Lars (26). “Onze teamleden zijn minstens even zot als wijzelf”

  Ze bouwden voor al droomhuisjes voor klein en groot en konden Studio 100 als klant strikken om attracties aan te kleden. Nu volgt een nieuwe mijlpaal voor het bedrijfje Eye-Opener van Siemon en Lars: ze willen een eigen indoorpretpark creëren, een ‘belevingswereld’ waar magie en fantasie centraal staan. “We zitten op een rollercoaster en hij lijkt maar niet te stoppen”, glimlacht het creatieve duo.
 2. Met recht en reden Unesco Werelderfgoed: Wortel Kolonie viert 200ste verjaardag met happening, wij stellen de mooiste plekjes voor
  PREMIUM
  Wortel

  Met recht en reden Unesco Werelderf­goed: Wortel Kolonie viert 200ste verjaardag met happening, wij stellen de mooiste plekjes voor

  Twee jaar op rij feest voor Wortel Kolonie, een pracht van een domein in het noorden van de provincie Antwerpen. Nadat het in 2021 eindelijk erkend werd als UNESCO Werelderfgoed, mag het domein dit jaar 200 kaarsjes uitblazen. Je kan deze zondag zelf op ontdekking gaan tijdens de koloniehappening. Wij stellen alvast enkele van de mooiste plekjes voor.