De voorstelling van de expositie. Tweede van rechts: schepen An Stokmans
Volledig scherm
De voorstelling van de expositie. Tweede van rechts: schepen An Stokmans © Fons Schryvers

Leerlingen academie krijgen LUX als tentoonstellingsruimte

KapellenHet is een jarenlange traditie dat leerlingen van de Kapelse Academie Sint-Lucas eens per jaar met hun werken naar buiten komen. De beperkingen rond corona staken daar echter een stokje voor. In samenwerking met CC Kapellen is zaal LUX nu een tijdelijke tentoonstellingsruimte. Voorbijgangers kunnen er de werken van buitenaf bekijken.

 1. Heeft de vinylmicrobe ook jou te pakken? In deze Antwerpse onafhankelijke zaken kan je terecht: “We krijgen zelfs jongeren van twaalf over de vloer”
  PREMIUM
  PROVINCIE

  Heeft de vinylmicro­be ook jou te pakken? In deze Antwerpse onafhanke­lij­ke zaken kan je terecht: “We krijgen zelfs jongeren van twaalf over de vloer”

  Is het zwarte goud aan een heropleving bezig of net niet? Worden vinylplaten nog verkocht in tijden van corona of gaat muziek exclusief digitaal over de toonbank? Wij gaan ‘cratediggen’ in de tientallen onafhankelijke platenwinkels van de Koekenstad en de enkele volharders in de rest van de provincie. “Ik heb zelf geen idee hoeveel duizenden platen er in mijn kelder liggen stof te vergaren.”
 2. “Die mensen die het feesten absoluut niet kunnen laten, wie zijn dat?”: filmmakers zoeken getuigenissen voor documentaire over illegale raveparty’s
  ANTWERPEN

  “Die mensen die het feesten absoluut niet kunnen laten, wie zijn dat?”: filmmakers zoeken getuigenis­sen voor documentai­re over illegale raveparty’s

  “We zijn níet zelf op zoek om illegaal te gaan feesten.” De drie dames achter de documentaire over illegale raveparty’s tijdens coronatijden, kunnen het niet genoeg benadrukken. Het trio is nog op zoek naar anonieme getuigenissen van organisatoren en bezoekers. “Die mensen die het feesten absoluut niet kunnen laten, wie zijn dat?”
 3. Burgerplatform #redtram7 tevreden over onderhoud met minister: “Afschaffing hypothekeert de verlenging naar Kontich voorgoed”
  MORTSEL/BERCHEM/ANTWERPEN

  Burgerplat­form #redtram7 tevreden over onderhoud met minister: “Afschaf­fing hypothe­keert de verlenging naar Kontich voorgoed”

  Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld) is onder de indruk van de petitie met bijna elfduizend handtekeningen en de tweeduizend klachtenmails die ze mocht ontvangen voor het behoud van tramlijn 7 tussen Antwerpen en Mortsel. Dat zei ze zelf in een onderhoud met de actiegroep #redtram7 dinsdagochtend. “We zijn erg tevreden over het constructief en open gesprek.”
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"