De grondwerken aan de vijver in het gemeentepark van Kapellen moeten ervoor zorgen dat de vijver het water beter kan vasthouden
Volledig scherm
De grondwerken aan de vijver in het gemeentepark van Kapellen moeten ervoor zorgen dat de vijver het water beter kan vasthouden © Gemeente Kapellen/Luk Vilain

Kleimatten moeten voorkomen dat vijver gemeentepark nog droog komt te staan

KapellenDe afgelopen droge zomers zorgden voor een laag grondwaterpeil. Dat maakte dat de gemeentevijver in het park van Kapellen geregeld droog kwam te staan. Door watervasthoudende kleimatten aan te leggen in het gedeelte aan de fontein, blijft het water in de vijver. Die grondwerken zijn van start gegaan. 

 1. Van Viswijf en Silent Killer tot Black Dreams: vergeet even de traditionele bieren en kies eens voor een lokale topper
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Van Viswijf en Silent Killer tot Black Dreams: vergeet even de traditione­le bieren en kies eens voor een lokale topper

  De namen klinken niet alleen beter, ze smaken ook gewoon geweldig goed: bieren van onze lokale brouwers. De terrassen zijn weer open dus probeer ze daar al eens te ontdekken. Of bestel ze gewoon bij de kleine brouwerijen die toch wel wat geleden hebben onder de crisis en geniet ervan tijdens een barbecue thuis. Wij selecteerden zes lokale brouwerijen en een van hun toppers. En ja, we hebben ze zelf geproefd én goed bevonden. Schol en geniet!
 2. Stad start na de zomer in Berchem met proefproject selfloketten: “Dienstverlening op maat van de klant en niet andersom”
  PREMIUM
  ANTWERPEN/BERCHEM

  Stad start na de zomer in Berchem met proefpro­ject selfloket­ten: “Dienstver­le­ning op maat van de klant en niet andersom”

  Het stadsbestuur gaat verder in de digitalisering van zijn loketwerking. In Berchem start in september een proefproject met zeven zogenoemde ‘selfloketten’ op publieke plaatsen zoals bibliotheken en dienstencentra. Voor persoonlijk contact kunnen burgers nog terecht in het huidige districtshuis, het nieuwe districtshuis Harmonie in Antwerpen en het Gitschotelhof over de grens met Borgerhout. “We gaan voor het ultieme gebruiksgemak van onze inwoners.”