De cadetten en scholieren van KAPE behaalden vier gouden medailles en een zilveren plak op de Vlaamse atletiekkampioenschappen in Deinze afgelopen weekend. Deze jongens zorgden voor vier van de vijf medailles
Volledig scherm
De cadetten en scholieren van KAPE behaalden vier gouden medailles en een zilveren plak op de Vlaamse atletiekkampioenschappen in Deinze afgelopen weekend. Deze jongens zorgden voor vier van de vijf medailles © KAPE

Kapelse atletiekclub behaalt vier gouden medailles en een zilveren plak op Vlaams jeugdkampioenschap

KapellenDe Koninklijke Atletiek Club Kapellen (KAPE) mag terugblikken op een bijzonder succesvol weekend. Op de Vlaamse atletiekkampioenschappen voor cadetten en scholieren in het Oost-Vlaamse Deinze sleepten hun atleten maar liefst vier gouden medailles en een zilveren plak in de wacht. “Deze prestatie geeft ons 100-jarig bestaan nog wat meer glans”, zegt trainer Dirk Vander Avert. 

 1. Van het Schoonselhof tot het Ravenhof: Fiets mee langs de mooiste kastelen in de regio Antwerpen
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van het Schoonsel­hof tot het Ravenhof: Fiets mee langs de mooiste kastelen in de regio Antwerpen

  Vlamingen zijn gek op Franse châteaux. Onderweg naar het zuiden van Europa passeren we ze een voor een. Maar ook in ons landje staan er vele mooie kastelen. Met de lente die nu al een tijdje bezig is, groeit ook de hoop op echt fietsweer. Wij stippelden voor de kasteelliefhebbers en de ontdekkende fietsers onder ons een aantal fietsroutes uit langs de kastelen in de ruime regio rond Antwerpen: van het Schoonselhof in het zuiden tot het Ravenhof in het noorden.
 2. Antwerpenaar Emanoel Borges verovert Vlaamse harten op en naast het scherm: “Ondanks de vrouwelijke aandacht blijf ik een brave jongen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpe­naar Emanoel Borges verovert Vlaamse harten op en naast het scherm: “Ondanks de vrouwelij­ke aandacht blijf ik een brave jongen”

  Op het scherm herkent u hem als Arthur Verduyn in VTM-reeks Lisa, op het podium als rapper FARAO en op voetbalveld in geel-blauw tenue aan rugnummer 10: Emanoel Nascimento Borges (24) is hot. En neem dat gerust letterlijk, al gaat de Antwerpenaar er prat op dat de roem nooit naar zijn hoofd zal stijgen: “Nu antwoord ik nog op al mijn fans, maar dat gaat op een bepaald punt niet meer lukken.” Of hoe een Braziliaanse immigrant plots hoge toppen scheert in de Vlaamse showbizz.
 3. Beroemd van Zandvliet tot Loenhout, wereldberoemd in Kalmthout: vrienden, familie en véél verenigingen organiseren groot herdenkingsfeest voor Jaro (42)
  Kalmthout

  Beroemd van Zandvliet tot Loenhout, wereldbe­roemd in Kalmthout: vrienden, familie en véél verenigin­gen organise­ren groot herden­kings­feest voor Jaro (42)

  Supervrijwilliger Jaro De Bruyne (42) stierf heel plotseling op 16 mei vorig jaar. De goedlachse jongeman was – zoals hij het zelf zei – bekend van Zandvliet tot Loenhout maar wereldberoemd in Kalmthout. Hij krijgt nu zijn eigen herdenkingsfeest met sport en muziek. Eenmalig, omdat er op zijn begrafenis midden in corona amper volk aanwezig mocht zijn. “Dit afscheid verdient hij gewoon”, klinkt het. Iedereen is zaterdag 14 mei welkom in Heide.