Themabeeld - bushalte aan het Dorpsplein in Kapellen
Volledig scherm
Themabeeld - bushalte aan het Dorpsplein in Kapellen © emz

Kapellen engageert zich om minstens helft van haltes openbaar vervoer tegen 2030 toegankelijker te maken

KapellenKapellen zal het charter ‘Masterplan toegankelijke haltes’ van de Vlaamse overheid ondertekenen. Dat heeft de gemeenteraad maandagavond beslist. Zo engageert de gemeente zich om tegen 2030 minstens de helft van alle haltes voor openbaar vervoer toegankelijk te maken voor mensen met een motorische of visuele beperking. 

 1. Petitie tegen nieuwe cruiseterminal aan ‘t Steen al bijna 7.000 keer ondertekend: “Zelfs fermette op Akropolis is minder schandelijk dan dit”
  ANTWERPEN

  Petitie tegen nieuwe cruiseter­mi­nal aan ‘t Steen al bijna 7.000 keer onderte­kend: “Zelfs fermette op Akropolis is minder schande­lijk dan dit”

  “Ordinaire blokkendoos. Betonnen bunker. Inspiratieloos woonzorgcentrum. Verminking van de geboorteplek van ’t stad.” De reacties op de nieuwe cruiseterminal en het bezoekerscentrum die momenteel naast ’t Steen gebouwd wordt in Antwerpen, zijn niet mals. ‘Schijnburgemeester BDW’ verzamelde in een halve dag tijd al bijna zevenduizend handtekeningen tegen het gebouw. “Zelfs een fermette op de Akropolis is minder schandelijk dan dit.”
 1. Franse bulldog met gevoel voor ritme gaat los op Thaise muziek
  Play

  Franse bulldog met gevoel voor ritme gaat los op Thaise muziek

 2. Elke zomerdag lopen 50 kindjes verloren aan de kust, waaronder deze twee
  Play
  Helden van Hier: De Kust

  Elke zomerdag lopen 50 kindjes verloren aan de kust, waaronder deze twee