De fietsostrade in Kapellen houdt plots op aan de Vloeiende. De provincie probeert al enkele jaren tevergeefs het fietspad langs het spoor richting Antwerpen door te trekken.
Volledig scherm
De fietsostrade in Kapellen houdt plots op aan de Vloeiende. De provincie probeert al enkele jaren tevergeefs het fietspad langs het spoor richting Antwerpen door te trekken. © PhT

Kapellen én provincie werken aan doorbraak voor ontbrekend stuk fietsostrade

KapellenIs er dan toch een oplossing in de maak voor het ontbrekende stuk fietsostrade langs de spoorlijn in Kapellen? Zowel vanuit de gemeente Kapellen als uit de deputatie komen er hoopgevende signalen. “Het gaat onder meer om een voldoende hoge groenbuffer tussen het fietspad en de woningen aan de Vloeiende”, zegt Kapels burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld).

  1. Man riskeert vijf jaar cel omdat hij prostituees niet betaalde voor hun diensten: “Als dit verkrachting is, gaan veel mannen zweten”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Man riskeert vijf jaar cel omdat hij prostitu­ees niet betaalde voor hun diensten: “Als dit verkrach­ting is, gaan veel mannen zweten”

    Is het verkrachting wanneer een klant van een prostituee ervandoor gaat zonder te betalen? Dat was dinsdag een belangrijke vraag in de rechtszaak tegen Laurent V.N. (39). Hij zou 24 vrouwen zo om de tuin geleid hebben, al is dat niet de enige aanklacht. Met valse soa-tests overtuigde hij sommigen om zonder condoom te vrijen, en hij zou ook met één slachtoffer ongewenste seksuele handelingen gesteld hebben. “Moet hij behandeld worden? Ja”, aldus zijn advocate. “Maar hij heeft nooit bijvoorbeeld een vrouw van haar fiets gesleurd.”