Een groep jonge asielzoekers mocht donderdagnamiddag gratis komen schaatsen op het winterdorp in Kapellen dankzij Joop, die dat voorstelde aan de burgemeester
Volledig scherm
Een groep jonge asielzoekers mocht donderdagnamiddag gratis komen schaatsen op het winterdorp in Kapellen dankzij Joop, die dat voorstelde aan de burgemeester © Klaas De Scheirder

Joop (12) bezorgt jonge asielzoekers namiddag schaatsplezier na mailtje naar burgemeester

KapellenHet was donderdagnamiddag weer dolle pret op de schaatspiste van het winterdorp KapAlpen op het Dorpsplein in Kapellen. Ook achttien kinderen uit het lokaal asielcentrum genoten met volle teugen. Dat plezieruitje hebben ze te danken aan hun 12-jarig dorpsgenootje Joop van der Harst, die via de burgemeester tickets wist te regelen. 

  1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
    Tweakers

    Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

    De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.