Advocaat Kris Luyckx op archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Advocaat Kris Luyckx op archiefbeeld. © Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews

Jongeren gedroegen zich al bij al rustig op 'lockdownfeestje': “Nee, je mag niet binnen, we zijn al met te veel", zei er eentje

De jongeren van het 'lockdownfeestje' in Kapellen die in de cel belandden, hebben zich eigenlijk vrij verantwoordelijk gedragen, zegt Kris Luyckx, advocaat van één van hen. "Ze speelden op hun gsm en zaten in de living een pintje te drinken. Toen er nog vier klasgenoten aanbelden, werden ze zelfs weggestuurd en zeiden ze: 'We zijn al met te veel'." Luyckx gaat in beroep tegen de uitgedeelde straffen.

78 reacties

 • Bart Timperman

  5 maanden geleden
  Die jongeren wisten goed genoeg dat ze de regels aan hun schoenen lapten. Welke harde aanpak? Enkele uurtjes in een cel, ocharme, er zijn kinderen die moeten leven in zo'n omstandigheden. En hoe komen 14 jarigen trouwens aan alcohol, die ouders dragen een grote verantwoordelijkheid in dit wangedrag van hun kinderen, maar nee, nog een beetje klagen ook nog.
 • Johan Janssen

  5 maanden geleden
  En die mannen moeten ons de les spellen...de moraalridders die misdaad proberen e verbloemen...rot op...als ge nu nog niet weet dat feestjes ni kan.
 • Jennifer Peeters

  5 maanden geleden
  Vorig jaar kreeg een koppel een boete omdat ze op een bankje zaten. Die advocaat keurt nu een lockdownfeestje goed. Waar zijn jullie mee bezig. Die hebben de coronawet overtreden en moeten daarvoor beboet en niet gepamperd worden. Trouwens, geef die ouders ook maar een boete.
 • serge jansen

  5 maanden geleden
  De ouders wisten ervan. Dus medeplichtig Geef die ook maar een ferme boete
 • Emanuel de Landheer

  5 maanden geleden
  Zeveraar, je mag GEEN feestjes houden in deze coronatijd dus ook jongeren NIET dus ook de ouders straffen.Want van waar kwam het geld voor de drank en de plaats? 13-14 jarigen moeten deze niet in hun bed zitten met een chocomelk?