Noah Senden aan het componeren
Volledig scherm
Noah Senden aan het componeren © Klaas De Scheirder

Jonge componist schenkt opbrengst digitale afstudeervoorstelling aan Amnesty International

KapellenAfstuderen in coronatijden verloopt zonder veel toeters of bellen. Zo zou Noah Senden (22) uit Putte-Kapellen, laatstejaarsstudent aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, een afstudeervoorstelling geven voor een bomvolle zaal. Door corona is dat onmogelijk. Wel heeft hij een digitaal alternatief uitgedokterd. De opbrengst van zijn gestreamde muziek- en theatervoorstelling gaat naar Amnesty International.

 1. Sekswerkers krijgen vanaf volgende week vaccin in Café d’Anvers: “Zorgen dat geen enkele bevolkingsgroep uit de boot valt”
  ANTWERPEN

  Sekswer­kers krijgen vanaf volgende week vaccin in Café d’Anvers: “Zorgen dat geen enkele bevolkings­groep uit de boot valt”

  Samen met de hele reeks versoepelingen van afgelopen woensdag is ook de prostitutiesector weer opgestart. Om dat zo veilig mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat de sekswerkers ook gevaccineerd worden tegen het virus. Het Antwerps stadsbestuur startte een sensibiliseringscampagne en vanaf volgende week zal er begonnen worden met prikken in het intussen leegstaande Café d’Anvers, pal in het Schipperskwartier.
 2. 150 kilogram zwerfvuil opgeraapt in 3,5 jaar: plogger Jean-Michel (46) start crowdfunding voor fotoboek van afvalvangsten
  Kapellen

  150 kilogram zwerfvuil opgeraapt in 3,5 jaar: plogger Jean-Mi­chel (46) start crowdfun­ding voor fotoboek van afvalvang­sten

  Naar schatting 150 kilogram zwerfvuil heeft Jean-Michel Meyers (46) uit Kapellen de afgelopen drieënhalf jaar tijdens het joggen uit het Mastenbos en Ertbrandbos geraapt. Driehonderd beelden van deze afvalvangsten wil de grafische vormgever nu bundelen in een fotoboek. Hij is een crowdfunding opgestart, waarmee hij hoopt duizend exemplaren te drukken. Daarvan zal hij een groot deel aan wandelaars en fietsers in het bos uitdelen. Op die manier wil hij hen vragen hun afval niet achter te laten.