Archiefbeeld - Kapellen Zingt
Volledig scherm
Archiefbeeld - Kapellen Zingt © Alfons Schryvers

Groen licht voor Kapellen Zingt, maar bezoekers moeten wel Covid Safe Ticket voorleggen

KapellenDe vierde editie van Kapellen Zingt heeft zopas groen licht gekregen. Het wordt opnieuw een tweedaagse in het gemeentepark op woensdag 18 augustus en donderdag 19 augustus. Vier evenementen zijn er te beleven: een kinderconcert met randanimatie, een jeugdfilm, familiefilm en Kapellen Zingt zelf. Bezoekers vanaf 12 jaar moeten op die laatste twee happenings wel een Covid Safe Ticket voorleggen.

  1. Extra subsidies voor inwoners, temperatuur in gebouwen naar 19 graden en minder straatverlichting: “We moeten iets doen want energiefactuur stijgt van 1 naar 2,5 miljoen euro”
    PREMIUM
    Kalmthout

    Extra subsidies voor inwoners, tempera­tuur in gebouwen naar 19 graden en minder straatver­lich­ting: “We moeten iets doen want energiefac­tuur stijgt van 1 naar 2,5 miljoen euro”

    De gemeente Kalmthout neemt extra maatregelen om de energiefactuur naar beneden te halen. In de openbare gebouwen gaat de temperatuur naar 19 graden, het brandregime van de openbare verlichting wordt aangepast, de verlichting van de kerk gaat uit en ook de fontein aan de bibliotheek wordt stilgelegd. Er komen ook bijkomende subsidiemogelijkheden voor de inwoners. “We moeten besparen want onze energiefactuur stijgt van 1 naar 2,5 miljoen euro”, zegt burgemeester Lukas Jacobs (CD&V).