Slager Peter Van de Weyer is trots op zijn specialiteit: grijze frut.
Volledig scherm
Slager Peter Van de Weyer is trots op zijn specialiteit: grijze frut. © Laenen

Grijze frut van Peter Van de Weyer: “Mijn vaders schoonmoeder heeft het recept verbeterd”

Van slager Peter Van de Weyer uit Kapellen werden vier bereidingen erkend als streekproduct. Hij is vooral trots op zijn grijze frut. “Het is geweldig dat een product van vorige generaties blijft verder leven. Geschriften over het recept zijn er bij mijn weten nooit geweest, het werd gewoon gemaakt en van generatie op generatie doorgegeven.”

 1. sp.a zamelt winterjassen in voor kinderen: “Armoede onaanvaardbaar gestegen”
  Mechelen

  sp.a zamelt winterjas­sen in voor kinderen: “Armoede onaanvaard­baar gestegen”

  sp.a Mechelen vraagt naar aanleiding van de Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede aandacht voor de kinderarmoede in de stad. Uit de kansarmoede-index van Kind & Gezin blijkt dat 14,8 van de 0- tot 3-jarigen opgroeit in een kansarme gezin. Net als in de meeste Vlaamse gemeenten gaat het de verkeerde kant uit. “Mechelen tekent al enkele jaren stijgende cijfers op: in 2015 ging het nog om 11,8% van de Mechelse kinderen. Dit is een onaanvaardbare en ronduit alarmerende evolutie voor een welvarende regio als de onze”, stelt Sophie Bollen. De actie is tweeledig. Enerzijds kunnen Mechelaars via QR-codes op plakzuilen, flyers en de facebookpagina luisteren naar getuigenissen van mensen die in armoede leven. Daarnaast zamelt de partij tot 1 november winterjassen in. Deze worden vervolgens verdeeld via de armoedeorganisaties. Meer informatie op s-p-a.be/afdelingen/mechelen.
 1. Dubbele pech: dag voor sluiting horeca botst auto tegen veranda van Het Nieuwe Palinghuis
  Antwerpen

  Dubbele pech: dag voor sluiting horeca botst auto tegen veranda van Het Nieuwe Palinghuis

  Het personeel en enkele klanten van het restaurant Het Nieuwe Palinghuis aan de Sint-Jansvliet schrokken zich zaterdag op de middag een hoedje. Een man had zijn wagen geparkeerd ter hoogte van het restaurant, maar wilde vertrekken in de richting van de Plantinkaai. De man zette het draaimanoeuvre in, maar reed dan plots achteruit in plaats van vooruit waardoor hij tegen de veranda van het restaurant terechtkwam. Enkele ramen hebben het begeven door de botsing.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement