Illustratie: een kip kan gemiddeld 150 gram etensresten per dag verwerken.
Volledig scherm
Illustratie: een kip kan gemiddeld 150 gram etensresten per dag verwerken. © iStock

Gemeente Kapellen verkoopt kippen als afvalverwerkers

Ook dit jaar verkoopt de gemeente Kapellen kippen. Volgens de gemeente kunnen kippen heel wat etensresten of groente- en fruitafval verwerken, waardoor de afvalberg verkleind wordt. 

 1. Antwerpse voetbaliconen Marc (Van der Linden) en Marc (Schaessens) blikken vooruit op derby van zondag: “4-3 of 3-4 zou straks zomaar kunnen”
  PREMIUM
  Voetbal 1A

  Antwerpse voetbalico­nen Marc (Van der Linden) en Marc (Schaessens) blikken vooruit op derby van zondag: “4-3 of 3-4 zou straks zomaar kunnen”

  Aan een ouderwetse stadsderby hangt automatisch een portie nostalgie vast. En dus leek het ons een leuk idee om in aanloop naar Antwerp-Beerschot de Antwerpse voetbaliconen Marc Van der Linden (56, rood-wit hart) en Marc Schaessens (52, paars bloed) op te voeren voor een gezamenlijk interview. “De derby was altijd op het scherp van de snee, maar haat kwam er nooit aan te pas.”
 1. Afscheid van oud-burgemeester Marcel Hendrickx (85), een grote mijnheer: “Hij heeft Turnhout op de kaart gezet”
  PREMIUM
  Turnhout

  Afscheid van oud-burgemees­ter Marcel Hendrickx (85), een grote mijnheer: “Hij heeft Turnhout op de kaart gezet”

  De politiek in Turnhout is in rouw na het overlijden van oud-burgemeester Marcel Hendrickx (85). Niet alleen bij CD&V wordt getreurd om zijn dood. Ook door zijn politieke tegenstanders werd Marcel gewaardeerd, als mens én als politieker. Hij overleed maandag aan de gevolgen van longkanker. “Marcel was zoveel meer dan alleen de Vrij-dagen”, klinkt het.